Ziua mamei


    Când primăvara îşi scutură primul văl peste zare, ca să-şi cearnă propria vrajă,  celebrăm Ziua Mamei - 8 Martie. Fiecare femeie are o zi în care este aniversată, însă a opta zi din luna lui Mărţişor este o zi specială, pentru toate femeile din România, şi nu numai.
   Este ziua când în palmele noastre, ale copiilor, cresc flori rare, pe care le oferim mamelor! Este ziua în care ne împachetăm inimile în cele mai frumoase declaraţii de dragoste şi le oferim celor mai dragi fiinţe de lângă noi.
   Pentru mine, ziua de 8 Martie aduce zâmbet suav pe chipul mamei, când am ocazia, să-i ofer cel mai special cadou prin versuri şi flori. Îmi place să-i fac surprize şi să-i strecor stropi de bucurie în privire! Îmi plac îmbrăţişările pe care le primesc atunci de la ea; lacrimile de fericire ce le zăresc în colţul celor mai emoţionaţi ochi!
  Poate nu întâmplător, această zi, de la începutul primăverii a fost aleasă pentru ele, deoarece este momentul când primele flori îşi deschid petalele încărcându-ne sufletele de frumos şi gingăşie. Şi fiindcă mamele sunt primele fiinţe ce ne ating atunci când noi venim pe lume, merită să le mângâiem obrazul şi să le încărcăm braţele cu primele flori din coroniţa Zânei Primăvara: ghioceii.
   Nu există mesager mai potrivit al iubirii şi recunoştinţei pentru o mamă, decât florile!
   De aceea, să ne încărcăm căuşul palmelor cu săruturi, să ne imprimăm cu zâmbet chipurile şi cu braţele  pline de flori să ne înfăţişăm mamelor. Le vom oferi, cu siguranţă, momente de fericire, de care-şi vor lega eşarfa amintirilor mereu! Acele amintiri fără de preţ... vom trezi anotimpul ghioceilor înlăuntrul lor... le vom pregăti astfel parfumul suav cu care se vor stropi peste timp, de câte ori vom pleca, poate, departe de casă... Vom aprinde acea văpaie dulce în privirea lor, acea flacără pe care doar noi le-o sădim în privire şi care se regăseşte adesea în ochii unei mame ce vorbeşte de pruncii săi...
 Vom mângâia cu puritatea noastră acele aripi de îngeri ce cresc din sufletele mamelor şi care ne ocrotesc pe parcursul vieţii.
   La mulţi ani,  mamă!

Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.