Cadoul




   În fiecare zi viaţa ne oferă cadouri pe care trebuie să învăţăm să le primim cum se cuvine. Ele sunt muzica Universului, ce vrea să ne legene în propria misiune ce-o avem de îndeplinit, aici, pe Pământ.
 Adeseori te găseşti înaintea unui moment care implică dăruirea unui cadou. Cadoul este un gest de mulţumire, felicitare sau pur şi simplu al afecţiunii ce-o nutreşti pentru cineva. Atunci când îl dăruieşti, cadoul dă o stare bună, atât ţie cât şi celui ce i-l oferi. Semn al generozităţii sau recunoştinţei, trebuie să fie ambalat cât mai frumos, iar dincolo de panglici şi hârtii colorate să aibă un conţinut potrivit, surpriză, care să producă bucurie şi zâmbet pe chipul celui care îl primeşte. Şi dacă persoana căreia îi faci cadoul este specială, câteva săruturi aşezate pe ici pe colo, îi vor creşte acestuia valoarea. Când primeşti un dar este recomandat să îl desfaci imediat. Imaginea sa va aşeza reacţia potrivită pe chipul tău, iar bucuria se va reflecta şi-n ochii celui ce ţi l-a dăruit. 
    Iar dacă câteodată simţi că zilele îţi par încărcate de monotonie, că cei din jur au uitat de tine sau de aniversarea ta, îţi poţi face singur cadouri.Vei vedea că starea aceea de tristeţe dispare, înveţi să priveşti iarăşi lucrurile vieţii în simplitatea lor, nu mai încerci să dai răspunsuri complicate la gesturile persoanelor dragi.
  Cel mai interesant cadou ce ţi-l poţi oferi  este drumul spre împlinirea unui vis, pe care îl descoperi în adâncul fiinţei tale. Este darul pentru care plăteşti cu timpul tău şi care trebuie învelit în limbajul sufletului mereu.
   Un alt dar fără preţ este timpul pe care îl petreci cu persoanele dragi, te încarcă de bucurie, mai mult decât orice pe lume. Valoarea acestuia este într-adevăr inestimabilă, poartă în el lumina specială a sufletului, cheia fericirii umane.
   Dacă ne-am deschide inima în fiecare zi, şi am dărui frânturi din sufletul nostru celor din jur, lumea ar deveni mai bună, oamenii ar avea mai multă încredere în ei şi-n visele lor! De aceea, în fiecare zi să purtăm în rucsacul zilnic un mic cadou, de la o floare, o îmbăţişare, un gest sau un zâmbet şi să le dăruim celor de lângă noi.
  De obicei, o cutie de cadouri obişnuită, se deschide uşor, nu are nevoie de vreo cheie specială, însă cutia aceea unică, micuţă, în care ne-am închis sufletul... se deschide tare greu şi e nevoie de persoana potrivită pentru a descoperi comoara din interior. E acea cutie care aşteaptă ani pentru a putea fi desfăcută, iar dacă avem norocul să întâlnim omul potrivit, vom descoperi alături, cu siguranţă şi acel strop dulce al eternităţii după care tânjim atât de mult! Este cadoul ce se deschide cu degetele iubirii şi cu aripa viselor. E cadoul pe care doar dorul aprins, cerşit cerului în fiecare zi ţi-l poate aduce.

 
  Oferind dragostea ta în fiecare zi aproapelui, sfinţeşti cu adevărat  cadoul pe care divinitatea ţi l-a oferit, viaţa ta.
   Şi dacă întâlneşti în drumul tău un om ce are nevoie să primească un dar, nu uita ce spunea Sfântul Ioan Gură de Aur:
,,Cu un bănuţ dăruit poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!

  Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.