Solomon Marcus





          În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor revistei ,,Convorbiri literare",  pe 27 aprilie 2012, la Universitatea Petre Andrei din Iaşi, academicianul Solomon Marcus a ţinut conferinţa cu tema: ,,Pornind de la Convorbiri literare din 1913". 
   Făcând un periplu prin etapele dezvoltării şcolii româneşti, de la Titu Maiorescu până în prezent, printre altele, a subliniat că acum a sosit momentul lui Spiru Haret, a reformelor propuse de el, că,  în prezent, nici o disciplină nu mai poate trăi pe cont propriu, adică nici o disciplină azi nu mai este suficientă sieşi. Aşadar, ar trebui să privim şi-n afara disciplinei, pe care, în calitate de dascăli, o predăm elevilor.
  Sala Amfiteatrului a fost arhiplină, iar la sfârşitul conferinţei, academicianul a răspuns întrebărilor care i s-au adresat de către cei prezenţi.
  Un eveniment cu o însemnătate uriaşă, pentru toţi cei prezenţi, şi, unic pentru mine, care am avut şansa de a-l asculta şi întâlni chiar pe Solomon Marcus.




Cornelia Vîju   

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Sunt minunate conferinţele academicianului. Pe aceasta, am înregistrat-o în totalitate, e plină de lucruri interesante, sunt fericită că am avut ocazia să-l ascult şi să învăţ de la domnia sa. Doar că, nu am avut timp să o editez,ca să se bucure şi alţi cititori de ea, interesaţi, desigur, de astfel de materiale, deoarece programul meu încărcat nu mi-a permis. La vară, poate, când voi fi în vacanţă, sper să o pot publica. Mulţumesc"

      Ștergere

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.