Nepoţi pentru bunici


 
O pagină demnă de raftul de sus al inimii fiecăruia dintre noi

    Acţiunea ,,Nepoţi pentru bunici” s-a desfăşurat astăzi, 12 mai 2012, începând cu orele 15.00, la Brăila şi a fost organizată de către Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean local. Fondurile care s-au strâns cu ocazia acestei manifestări vor fi donate aşezămintelor pentru vârstnici.
   Dincolo de măiestria  mâinilor dibace, peste zecile de obiecte scoase la vânzare astăzi de către şcolari, preşcolari şi cadrele lor îndrumătoare, a plutit aroma gândurilor de iubire desenată cu multă emoţie.  De la jucării dăruite în scopuri nobile, la poveşti despletite din sufletele celor iubitori de frumos, standurile de obiecte deschise astăzi, pe platoul din faţa Palatului Administrativ a Instituţiei Prefecturii Brăila, au făcut deliciul vizitatorilor care au venit cu mic, cu mare, să participe la evenimentul ,,Nepoţi pentru bunici”, în calitate de cumpărători şi ... spectatori.
  Lumina care radia din fiecare exponat scos la vânzare, uneori cu preţ fix, alteori cu preţul oferit de cumpărător, era specială, deoarece fiecare produs ascundea o părticică din sufletul celui care l-a creat.
  O lume întreagă oglindită, parcă, când într-o felicitare, când într-o jucărie  ori desen, pline de originaliate, sau orice eventual suvenir, ne-a întors privirile spre acea părticică din noi scrisă cu cerneala generozităţii şi a dăruirii.
  Prezent la acest târg de obiecte autentice, şi în calitate de cumpărător, a fost primarul oraşului Brăila, Aurel Simionescu, care a poposit la standul fiecărei unităţi de învăţământ prezentă la acţiune şi a cumpărat diferite obiecte. Jucăriile achiziţionate de primar, au fost dăruite apoi altor copii care au fost prezenţi pe platou. Şi, trebuie să recunosc că, cu multe zâmbete ştrengăreşti a fost recompensat gestul primarului brăilean, dar şi cu mulţumiri din partea copiilor care au beneficiat de atenţia edilului- şef.
  Printre unităţile de învăţământ prezente la târgul de obiecte desfăşurat sub genericul ,,Nepoţi pentru bunici” s-au numărat: Şcoala cu clasele I-VIII Movila Miresii, Grădiniţa nr. 37 Brăila, Colegiul Naţional ,Ghe. Munteanu Murgoci", Grădiniţa nr. 1 Brăila, Colegiul Naţional ,,Ana Aslan”, Grădiniţa nr. 11 Brăila, Şcoala cu clasele I-VIII Mihu Dragomir.
  De la Valentina Pîrlog, elevă a Şcolii cu clasele I-VIII Movila Miresii, şcoală al cărei grup a fost coordonat de prof. înv. primar Vasilica Neacşu, am aflat:
   ,,Suntem un grup de elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Movila Miresii şi ne-am alăturat proiectului ,,Nepoţi pentru bunici”, derulat în parteneriat cu Prefectura Municipiului Brăila.
   Ne-am gândit să susţinem activitatea de astăzi printr-o vânzare de ... săculeţe cu poveşti!
   Deoarece majoritatea copiilor au crescut sub glasul duios al bunicilor care le citea poveşti sau chiar le depăna din propria copilărie, credem că întotdeauna este frumos să menţinem întinse aceste punţi dintre copii, poveşti şi ... bunici povestitori.
Aşadar:
 Ţi-ai imaginat vreodată cum ar fi fost viaţa oamenilor fără  să ţină în mâini bagheta fermecată a poveştilor? Cu siguranţă că ar fi fost lipsită de culoare!
  Dacă gândul tău a fost adesea purtat de luntrea mirificului, te invit să deschizi un săculeţ special, creat de mâinile unor elevi movileni şi să descoperi povestea aşternută în răvaşul ascuns, acolo, în interiorul său!”


     Proiectul derulat astăzi s-a bucurat de succes şi a deschis încă o dată, în culori calde, orizontul iubirii de semeni, refugiul fiecăruia dintre noi.
    Felicitări tuturor participanţilor!

 Cornelia Vîju

2 comentarii:

  1. E un adevarat deliciu sufletesc sa observam cum tinerii din ziua de azi mai pastreaza in suflet emotia daruirii, a solidaritatii!
    Un articol deosebit, plin de emotie as putea spune.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. BUCURIA DARUIRII SE SIMTE IN AER DAR SI PE CHIPURILE CELOR PREZENTI. CE POATE FI MAI FRUMOS?

    RăspundețiȘtergere

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.