Parfum aniversar la Școala Gimnazială Movila Miresii, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril



Oare cine nu tresaltă de bucurie în ziua aniversării sale? Cine nu își deschide inima cu mai multă dragoste pentru cei din jur? Ce clipire a ochilor nu are acea valoare unică precum cea pe care o oferi de ziua ta?
Firește că, fiecare dintre noi simte astfel, în ziua în care luminile se aprind în cinstea sa...
Așa s-a întâmplat vineri, 7 noiembrie 2014, la Școala Gimnazială Movila Miresii din județul Brăila, unde au răsunat chiote de sărbătoare. Pentru că, de Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, școala movileană este mângâiată nu doar de acești ocrotitori spirituali, aniversați în calendarul creștin-ortodox  pe data de 8 noiembrie, ci și de glasurile micilor și marilor școlari care învață aici.
Dacă consemnăm curgerea vremii, faptele nu vor fi date uitării, iar școala își validează pe deplin rolul atunci când întruchipează năzuințele elevilor săi, scopul pentru care a fost zidită fiind atins.
Dar, despre cum s-a mai adăugat o mărturie valoroasă a timpului în cartea de onoare a școlii movilene, despre cum au ales elevii movileni, coordonați de dascălii lor, să-și cinstească școala, vom afla derulând firul evenimentelor zilei.


Școala Gimnazială Movila Miresii este o școală cu tradiție
Programul pregătit de ziua Școlii Gimnaziale Movila Miresii a fost deschis de către directorul acestei instituții de învățământ, prof. Mirela Brezuică, din alocuțiunea căreia cităm:
 ,, Respectând traditia, în fiecare an de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, aniversăm ziua școlii noastre, desfășurând activități dragi nouă, nu doar obișnuite ore de curs. Și pentru că Școala Gimnazială Movila Miresii este o școală cu tradiție, merită să subliniez renumele pe care și l-a primit, acesta reprezentând rodul muncii a zeci de profesori actuali, dar și a celor care au trecut prin această instituție de-a lungul anilor și, desigur, elevii ce-au fost modelați de ei.  Munca făcută cu pasiune de către noi, dascălii, acei făuritori de cariere și visuri pentru elevii noștri, ne este răsplătită când observăm cum foști învățăcei se întorc, uneori,  după ani și doresc să vadă locul unde le-au crescut aripi. Unii dintre ei astăzi au nume de referință pentru domeniul în care lucrează, făcând cinste școlii care i-a format, locul unde au trăit experiența minunată a cunoașterii.  Ce bucurie poate fi mai mare pentru un educator ale cărui valori sunt: seriozitatea, vigoarea, corectitudinea  profesională, decât aceea de a i se aduce cuvinte de recunoștință  de către un fost elev ce a urcat treptele succesului? Nu cred că poate fi definit  un astfel de sentiment! Este crezul unui dascăl de a sădi sămânța cunoașterii în elevul său, de a-i  îndruma pașii din punct de vedere profesional, astfel încât prestigiul școlii poate fi menținut.
Trebuie să amintesc rezultatele deosebite cu ajutorul cărora portofoliul școlii movilene s-a îmbogățit în ultimul an, 2013-2014 fiind un an  cu rezultate bune și foarte bune, obținute la evaluările naționale, la olimpiade și alte concursuri.
Felicit încă o dată elevii merituoși ce fac cinte școlii, părinții care-i veghează, dar și cadrele didactice îndrumătoare și aduc mulțumiri autorităților locale susținătoare permanente ale școlii. La mulți ani vă urez tuturor.”
Prezent la eveniment a fost și reprezentantul Consiliului Local Movila Miresii, viceprimarul, Vasile Bădără, care a felicitat elevii și dascălii movileni, în această zi specială.
În cinstea ocrotitorilor spirituali ai școlii, dar și a celor care au lăsat o urmă în istoria acestei instituții și care nu mai sunt printre noi, s-a ținut o slujbă religioasă, oficiată de preoții parohi Marius Sinca și Stelian Hornea.
Programul artistic al zilei
Programul artistic pregătit a cuprins interpretarea unor cântece, poezii, scenete, paradă de costume și s-a încheiat cu un Târg al toamnei.
După ce s-a intonat o strofă din ,,Imnul” țării noaste, s-a trecut la derularea activității, astfel:
Preşcolarii grupei mari şi mijlocii de la Gradinita nr. 1 Movila Miresii  au prezentat următoarele piese:
-POEZIE: ,,Balada unui greier mic”, de G. Toparceanu ; a recitat  Zainea Cristina și Ciocan Ionut
-POEZIE: “Supa de zarzavat”, de  Otilia Cazimir : a recitat: Arama Georgian
-CANTEC: “Are mama o fetita”, solistă a fost: Spita Mihaela, preșcolarii fiind pregătiți de către educatoarele Elena Mariana Năstase, Gabriela Comșa și Georgeta Orzan.
Preşcolarii grupei mici şi mijlocii de la Gradinita nr. 2 Movila Miresii  au defilat  costumați, prezentand tema: „Toamna şi ajutoarele ei”, sub îndrumarea cadrelor didactice Mariana Hornea și Sica Borsan.
Clasele CP-IV au încântat sala cu un colaj de poezii, cantece si dansuri, astfel:
CÂNTEC:Noul an de scoala/ POEZIE: “Rapsodii de toamna” G Toparceanu/ CÂNTEC: De ce nu-mi vii?/ POEZIE: “Toamna”-Octavian Goga / CÂNTEC: Toamna/ POEZIE: Legumele hazlii /CÂNTEC: Ah!Ce bucurie!/ CÂNTEC: Nu mi-e frica de Bau-Bau! Aceștia au fost pregătiți de către prof. înv. primar Florica Munteanu, care, de asemenea s-a ocupat și de pregătirea DANSULUI POPULAR al claselor  CP, I –A și I- B.
S-au mai prezentat SCENETELE :  “Capra cu trei iezi” și ,,Ursul păcălit de vulpe” , interpretate de către elevii clasei I-A, un DANS MODERN  pregătit de clasele a II a A-a și III a A, iar clasele a IV-a au adus multe zâmbete în sală cu ajutorul unor ÎNTÂMPLĂRI HAZLII. Acești elevi au fost îndrumați de către prof. Ioana Ciocârlan, prof. Mariana Cărbunaru și prof. Cornelia Vîju.
CORUL  claselor V-VIII, care a interpretat cântecele:“A ruginit frunza din vii” și “Iac-asa”, sub bagheta prof. Ionuț Balaban, a dovedit spectatorilor cât de talentați sunt elevii movileni.
Programul artistic al zilei s-a încheiat cu  DANSURILE POPULARE ale elevilor din clasele   a VII- B și  a VIII-aB, pregătiți de prof. Florica Munteanu.
Târgul Toamnei
În urma organizării Târgului Toamnei, s-a strâns o frumoasă sumă de bani ce va fi utilizată în procurarea unei imprimante multifuncționale. Alături de profesorii diriginți care i-au îndrumat, elevii din ciclul gimnazial au fost răsplătiți cu premii din partea juriului, în acordarea acestora ținându-se cont de următoarele criterii: costumația celor cinci elevi de la tarabă care trebuia să fie în concordanță cu tema prezentată, sloganul și aspectul standului, speech, versuri, originalitate și suma colectată.
S-au scurs multe emoții, s-au mâncat cele mai minunate prăjituri pregătite de ,,micii gospodari”, s-au făcut provizii pentru propriile cămări cu produse sută la sută naturale, simțindu-se din plin bucuria pe chipurile și-n inimile micilor movileni prezenți la acest eveniment.
Ziua a fost frumoasă, cu un program artistic bine gândit de organizatori, ale cărui efecte benefice vor rezona, poate, mult timp în sufletele celor prezenți. Așadar, bogăția inestimabilă a sentimentelor cernute azi, 7 noiembrie 2014, pe tâmpla școlii, va dovedi posterității că elevul movilean este făuritor de istorie al timpului său.
Felicitări tuturor celor implicați în această minunată activitate! La mulți ani, Școală Gimnazială Movila Miresii!

Cornelia Vîju


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.