Din cerul luminos şi sfânt, coboară Domnul slavei pe pământ...

   Un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale Movila Miresii, din judeţul Brăila, au realizat vineri, 21 decembrie 2012, un program artistic dedicat sărbătorilor de iarnă. Reuşita evenimentului s-a datorat nu doar elevilor colindători, ci şi cadrelor didactice movilene care i-au îndrumat cu pasiune, sub privirea ocrotitore a directorului acestei şcoli, profesor Mirela Brezuică.
  Ochii copiilor în care s-au aprins preţ de două ore cât a ţinut acest spectacol, lumina stelei de la răsărit, dar şi glasurile lor ce păreau a fi clinchete fermecate de clopoţei, au trezit în interiorul fiecărei persoane prezente în sala de sport a şcolii, locaţia evenimentului, o bucurie aparte, celebrarea sărbătorilor de sfârşit de an, fiindu-ne dragi tuturor.
  De la vestirea Domnului Preabun ce s-a născut în sălaşul lui Crăciun, la îndemnul fiecărei gazde de a-şi pregăti casa şi masa cu de toate, până la colindele tradiţionale din zona brăileană, ,,Capra” şi ,,Pluguşorul”, repertoriul elevilor a stârnit aplauze continuu.
  S-au recitat poezii, s-au cântat tulburătoare colinde şi, parcă, pe chipurile rumene ale copiilor ce-au încântat audienţa, se vedeau aripi de îngeri ce-i mângâiau, aprinzându-le în priviri luminile magice ale copilăriei, pe care, - să dea Dumnezeu! - să nu şi le stingă niciodată.
   S-a urat de sănătate, de belşug şi de iubire şi s-a amintit cât de important este să regăsim în sufletele noastre Spiritul Crăciunului, trezind puternic dorinţa de a dărui şi a ne transforma inimile în iesle sfântă unde se va naşte pruncul Iisus. Cu alte cuvinte, ni s-a amintit că singura unitate de măsură ce ţine de ,,a fi” al fiecăruia este iubirea, cu petalele sale speciale: iertarea, speranţa, credinţa.
  Numai aducând prinos de mulţumire copilului Hristos şi făcându-i permanent loc în casa sufletului nostru vom putea deveni mai buni.
  Să cânte cerurile, bucuria să ne aprindă inimile, iar mărturisirea greşelilor să ne aducă iertarea mult râvnită. Acestea au fost principalele mesaje ce s-au desprins din cântul copiilor movileni ce ne-au colindat cu inimile pline de veselie.
  Aşadar, culcuş înflorat de brocart imperial să ne fie inimile în prag de sărbători, în care să aşezăm cununi de crini, flori dalbe şi scutec sfânt de iubire.
  Răsună iar spre seară / Al clopotelor cânt / Căci vine, vine iară / Hristos pe-acest pământ”
    Sărbători binecuvântate, vă doresc!

Cornelia Vîju


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.