Emoții, flori și recunoștință de Ziua Eroilor

 


,,Fiecare neam își are rădăcinile adânc înfipte în pământul căruia aparține și, precum un copac are nevoie să fie susținut de rădăcini puternice pentru a da roade, tot așa și un popor trebuie să fie mândru de trecutul său, mai ales dacă este  unul glorios și plin de sacrificii cum este al nostru, al românilor. Este de datoria noastră să cinstim astfel de zile, să ne pomenim înaintașii și să le așezăm buchetul recunoștinței în semn de prețuire pentru datoria ostășească împlinită.”

 În fiecare an, odată cu sărbătoarea Înălţării Domnului, românii marchează și Ziua Eroilor, moment potrivit pentru a parcurge lecții  valoroase de istorie.

Zbor spre noi orizonturi

 



Încă o generație de elevi din școala movileană, absolvenți ai clasei a VIII-a și-au luat rămas-bun de la dascăli și de la sălile de clasă.

Într-un cadru festiv, încărcat de emoție, lacrimi de fericire și buchete de flori, s-a strigat pentru ultima dată catalogul ultimei clase gimnaziale pentru 35 de elevi. A sosit ziua când valoarea poveștilor este dată de amintiri adunate pe parcursul a 9 ani școlari, alături de profesori, învățători, diriginți și directori de excepție.Valori strânse cu multă migală în buzunarul sufletelor unor copii pe care școala a fost chemată să-i formeze din punct de vedere educaţional, să le rafineze abilitățile și să îi ajute să-și scrie diplomele de absolvenţi cu rezultate pe măsura eforturilor depuse.

Cartea, prietena mea

 













Activitate de educaţie rutieră

 

“Viaţa ne-o protejăm dacă ştim să circulam!”


OBIECTIVE:

Ø Să cunoască şi să respecte reguli de circulaţie în vederea dobândirii unei autonomii relative pe stradă;

Ø Să cunoască rolul agentului de circulaţie şi modul său de semnalizare;

Ø Să conştientizeze pericolele pe care le prezintă strada ca loc de joacă;

Ø Să cunoască cauzele care duc la producerea accidentelor de circulaţie;

Ø Să ia atitudine faţă de cei care nu respectă regulile de circulaţie;

Ø Să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv în urma implicării în activitatea de educaţie rutieră;

9 Mai, Ziua Europei


Înălțarea Zmeielor



Apa, miracolul vieții- Săptămâna Verde, 24.04.2024

Săptămâna Verde la Școala Gimnazială Movila Miresii, Brăila

 


Temele principale, în jurul cărora s-au derulat activitățile preșcolarilor și școlarilor movileni în ,,Săptămâna Verde”au fost următoarele: ,,Ziua Pământului”/ ,,Pădurea – plămânul verde al planetei”/ ,,Apa- miracolul vieții!”/ ,,Carnavalul reciclării”/ ,,Patrula Eco în misiune”.

Elevii au vizionat documentare, studii și statistici pentru fiecare temă proiectată, prin intermediul cărora au intrat în contact cu frumusețea și bogația Planetei Pământ, dar au identificat și problemele, respectiv soluțiile potrivite,  îmbrățișând astfel oportunitatea de a se putea implica în menținerea unui mediu sănătos.

Săptămâna Verde s-a dovedit a fi un moment propice de educare în spiritul conștientizării și responsabilizării copiilor, astfel încât fiecare să rostească cu convingere ,,Viitorul Planetei stă și-n mâinile mele!”

Ne pregătim pentru Sărbătoarea Paștelui

 



Săptămâna Verde, ziua a 5-a, 26 aprilie 2024

 Patrula ECO în acțiune!



La drum prin împrejurimi

 

Emoții din povești

 

 Când vorbești despre cultura brăileană, este sufcient să rostești numele unei instituții reprezentative din acest registru, respectiv Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila.

Astăzi, 23.04.2024, Sala de Lectură  a Bibliotecii ne-a găzduit o activitate din cadrul proiectului de parteneriat educațional, ,,Cartea, prietena mea”, proiect înscris în CAEJ 2024, poziția 61, editia  I, a cărui coordonator este Grădinița cu PP nr. 56 ,,Negruț” Brăila.

Și chiar dacă, din motive obiective, partenerii noștri nu ne-au putut fi alături astăzi, emoțiile din povești ne-au dat aripi, datorită scriitoarei Cornelia Vîju, care ne-a citit o poveste minunată despre alegerile înțelepte ale vieții și despre prietenie.

Mulțumim gazdelor pentru susținere!

Parcul Zoo Brăila, 23.04.2024

 

Și pentru că Săptămâna Verde este dedicată activităților petrecute în natură, o altă vizită care ne-a încărcat de energie și cunoștințe noi, care vin în completarea experiențelor noastre de învățare, a fost cea de la Parcul Zoo Brăila.


Natura și misterele ei

 

Astăzi, în a doua zi a ,,Săptămânii Verzi”,  noi, elevii claselor I și a III-a, am făcut un tur al orașului nostru, Brăila.

Primul popas a fost la ,,Secţia de Ştiinţe ale Naturii” din cadrul Muzeului Brăilei „CAROL I“.

Am văzut, am aflat, am învățat lucruri fascinante despre flora și fauna brăileană.

 



Săptămâna Verde, Ziua 2- Salina Aether

 



Săptămâna Verde, Ziua 1

 22 aprilie, Ziua Pământului



Atelier cu părinții - Daruri pentru mămici

 





Metode activ-participative - Hoţul după Tudor Arghezi


Metode activ-participative - Legenda ghiocelului, după o poveste populară- album foto

Ziua Naţională a Lecturii - 15 februarie 2024

 






Ziua Internațională a Cititului Împreună- ZICI 2024, clasa a III-a

 

            Ziua Internațională a Cititului Împreună, Z.I.C.I, reprezintă încă o ocazie excelentă de a
stârni interesul elevilor pentru lectură și de a le cultiva obiceiul de a citi în mod regulat.
      Lectura trebuie privită  ca o activitate plăcută, ce poate deschide noi lumi și universuri ale cunoașterii pentru copii.





Mica Unire - 24 Ianuarie 2024

 




Ziua Culturii Naţionale 2024

 


Tradiții de Sărbători - Capra, Plugușorul, Sorcova

Vremea e de colindat!

Crăciun 2023 - Serbarea clasei a III-a