Emoții, flori și recunoștință de Ziua Eroilor

 


,,Fiecare neam își are rădăcinile adânc înfipte în pământul căruia aparține și, precum un copac are nevoie să fie susținut de rădăcini puternice pentru a da roade, tot așa și un popor trebuie să fie mândru de trecutul său, mai ales dacă este  unul glorios și plin de sacrificii cum este al nostru, al românilor. Este de datoria noastră să cinstim astfel de zile, să ne pomenim înaintașii și să le așezăm buchetul recunoștinței în semn de prețuire pentru datoria ostășească împlinită.”

 În fiecare an, odată cu sărbătoarea Înălţării Domnului, românii marchează și Ziua Eroilor, moment potrivit pentru a parcurge lecții  valoroase de istorie.

Astăzi, 13.06.2024, şi comunitatea movileană a celebrat această sărbătoare națională. După ce a fost oficiată slujba religioasă de către preotul paroh, Ionescu Bogdan Alexandru, acesta a reamintit tuturor celor prezenți în Biserica din localitatea Movila Miresii, printre care și oficialitățile locale, domnul primar Dumitru Panțuru și domnul viceprimar Stan Frigioiu, semnificația zilei, datoria pe care o avem de a onora amintirea eroilor ce s-au jertfit pentru țară și cărora le datorăm faptul că trăim astăzi în libertate. 

Programul special pregătit de elevii movileni, coordonaţi de d-na prof. Florica Munteanu și d-na prof. de religie, Maria Ghiorghieș, a cuprins un colaj de cântece și poezii patriotice.

La finalul activității a avut loc, de asemenea, momentul depunerii unei coroane de flori din partea autorităților locale movilene la Monumentul Eroilor din localitate, situat pe strada Târgului, clipă în care ne-am reamintit cu toții că: ,,Istoria noastră națională, scrisă în pagini de aur, este plină de momente de zbucium, de clipe în care soldații români și-au făcut din cămăși steaguri, din pluguri spade și din cai săpători de tranșee.”

Și pentru că istoria unui popor este cartea sa de identitate, zestrea pe care o lasă urmașilor, rostirea monumentală a celor ce-au scris-o cu prețul vieții lor, vă invit pe toți cei ce simțiți românește să mânuiți cu respect astăzi condeiul ce va lăsa  urme de neșters, scoțând din piept emoții și trăiri profunde.

Hristos S-a Înălțat!

                                                   


























                                  Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.