Gesturi care înalță…





 În perioada Sărbătorii Paștelui, Biserica Movila Miresii cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor  a derulat o acțiune filantropică ce a constat în oferirea unor pachete cu hăinuțe pentru câțiva elevi movileni care provin din familii cu situații materiale modeste.
 Reprezentantul parohiei movilene, preotul paroh Marius Sinca, a reușit să aducă un zâmbet de bucurie pe fețele micuților oferindu-le, împreună cu prof. de religie, d-na Maria Ghiorghieș, daruri. 
Despre parteneriatul ce se derulează între școala movileană și biserica din localitate, ne-a vorbit și directorul acestei instituții de învățământ, prof. Mirela Brezuică care, alături de directorul adjunct, prof. Mirela Tarța au susținut această inițiativă.
Astfel de acțiuni caritabile ne reamintesc cât de frumos  este să avem permanent inimile deschise către aproapele nostru pentru care, uneori, un gest simplu, lasă un ecou de neuitat.
Dincolo de perdeaua densă a grijilor zilnice, iată că mai putem observa în jur gesturi prin care Dumnezeu ne oferă umărul Său drept sprijin.

E atât de ușor să menținem orizontul frumuseții interioare deschis, să vibrăm sufletește alături de cel de lângă noi și să-nvățăm a prețui clipa prezentă… căci în ea Timpul își lasă continuu amprenta.
Și gândindu-ne la cuvintele lui Nicolae Steinhardt: Dăruind...  vei dobândi ... negreșit iubire, alinare, surâs, fericire, iertare, recunoștință...










Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.