Emilia Marilena Meiroșu- un politician cioplit cu idealuri și suflet


 Ne-am întâlnit la început de noiembrie, când vântul adia ușor legănând frunzele desprinse din copaci, rostogolindu-le continuu pe trotuarul neaglomerat de trecători. Privind jocul frunzelor, am observat că multe din ele se opreau lângă gardul unei școli brăilene, pe care erau scrise, în culori vii, remarci  motivante.  Devenisem curioasă să le citesc și, chiar am făcut-o:  Pentru că iubim viața... învățăm, cercetăm, ne jucăm, inventăm, zâmbim, scriem, trăim, visăm, iertăm, învingem, dansăm, descoperim, desenăm, pictăm, luptăm . În timp ce le conștientizam, am simțit aroma dulce a înțelepciunii celui ce s-a jucat atât de minunat cu ele. Aveam să aflu că era vorba chiar despre intervievata noastră, directorul acestei școli, profesoara Emilia Marilena Meiroșu.
Zâmbetul larg cu care ne-a întâmpinat, bunăvoința de a răspunde  provocării noastre, ne-au confirmat părerea că avem în față un om deosebit care, într-adevăr, are multe de dăruit lumii. Stăpână pe arta conversației, răspunsurile sale țâșnesc cu repeziciune, unele sunt scurte, la obiect și transmit siguranța omului care-și cunoaște bine reperele vieții. Politica este de 17 ani  o constantă în viața sa, iar această fidelitate i-a fost  răsplătită prin nominalizarea, pe listele pentru alegerile parlamentare din partea Partidului Social Democrat, pentru funcția de deputat. Nu a oscilat între mai multe partide,  a pășit în această echipă și nu regretă.

Poate că și politica a fost un vis, dar ceea ce recunoaște cu ușurință este faptul că, în general, visele și entuziasmul au împins-o înainte . Deși poarta politicii este largă uneori, drumul nu-i ușor, astfel încât, recomandă celor ce pășesc aici, o pregătire temeinică și mult curaj.
 Conștientizează faptul că schimbările se produc permanent și că succesul apare doar după  multă muncă, atunci când proiectele propuse sunt duse la îndeplinire. Provocarea, voioșia, implicarea, pasiunea, spiritul de echipă și experiența acumulată de când a pășit pe scena politică brăileană,  au ajutat-o să observe multe din dificultățile semenilor și au determinat-o să se implice din ce în ce mai mult. Realizează  că nu există chei secrete pentru a închide ușa problemelor, ci doar  aplicând soluția potrivită ele vor dispărea. Știe că orice impas  este o provocare, așadar  stă în puterea celor competenți  să îl rezolve.
Fiind director și profesor al unei instituții de învățământ, școala este un fel de a doua sa casă, locul  unde petrece mare parte a timpului.
 Ne-a vorbit puțin și despre fiicele sale – suportul său emoțional - și i-am citit discret în ochi o anumită emoție, nu doar cea pe care-o observăm la fiecare mamă, ci…  armonia aceea a unui om împlinit pe toate planurile: profesional, familial, politic.
Ascultând-o pe Doamna profesor Emilia Marilena Meiroșu, ne-am amintit acea regulă a vieții care spune că: …nu oglinda trebuie curățată ca să te vezi armonios în ea, ci tu, ca și persoană, trebuie să devii armonioasă ca să poți reflecta în jur această imagine. Astfel este Emilia Meiroșu, un om frumos, echilibrat, mereu cu o vorbă bună așezată între pliurile inimii.
 Având dragostea de oameni pătrunsă în suflet, conștientă fiind că viitorul există dincolo de momentul prezent,  a decis să reprezinte interesele  brăilenilor și să candideze la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016, susținută fiind de echipa unui partid ale cărui proiecte  stau sub semnul excelenței.
A îndrăznit! Deoarece crede în maturizarea societății românești și consideră că situația actuală din țară se poate schimba în bine,  iar  incertitudinea care plutește asupra multor sfere ale economiei  poate să dispară, dacă oameni cu adevărat pregătiți  vor ajunge acolo unde chiar se scrie istoria.
Ne luăm la revedere, iar gândurile îmi șoptesc cât de mult ar avea de câștigat municipiul Brăila dacă ar avea o reprezentantă de talia Emiliei Marilenei Meiroșu în Camera Deputaților și câte proiecte importante ar putea fi promovate dacă competențele sale ar  fi valorificate și la acest nivel.
 Pe drumul de întoarcere, soarele începuse deja să dăruiască câteva raze palide pământului, iar priveliștea splendidă a toamnei părea să ne reamintească cât de frumos devine un om atunci când încearcă să se dăruiască semenilor săi.
 În speranța că am izbutit să vă stârnim curiozitatea de-a cunoaște experiența vieții de politician a interlocutoarei noastre, lăsăm întrebările să adune răspunsurile unui om deosebit, Emilia Marilena Meiroșu!


 Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.