O zi din potirul toamnei



Vineri, 8 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială Movila Miresii a fost sărbătoare, deoarece în calendarul creștin-ortodox s-au prăznuit Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sfinți aleși a fi ocrotitori spirituali ai acestei școli.
Deși  crengile copacilor nu-și mai purtau veșmântul, razele soarelui au răsfățat zarea zugrăvind un tablou de neuitat.

Elevii movileni, după ce au susținut o serie de activități cu tematică specifică alături de profesorii lor, au mers la biserica din localitate, unde preoții movileni, Pr. Marius Sinca  și Pr. Bogdan Alexandru Ionescu, au oficiat o slujbă pentru cinstirea zilei, rememorând și numele foștilor dascăli movileni care au păstorit școala movileană în trecut și care nu mai sunt printre noi.
Cu toții am deschis ferestrele inimii și am lăsat să pătrundă emoția și lumina zilei, valorizând astfel de clipe unice dintr-o superbă zi de toamnă.
Directorul școlii, profesor Mirela Brezuică, a mulțumit celor prezenți, a făcut urările cuvenite, dar a reamintit și rolul unei instituții de învățământ. Școala, acea grădină fermecată, în care sădim semințe speciale – elevii,  sub grija neobosită a unor grădinari destoinici- dascălii, ce știu să se îngrijească de creșterea, dezvoltarea și înflorirea lor.
S-a alăturat acestui eveniment important și domnul primar, Dumitru Panțuru. Acesta, în câteva cuvinte, a creionat profilul școlii, subliniind rezultatele obținute de profesorii și elevii movileni, merite datorate  unui management de calitate. Convingerile și valorile pe care le promovează școala sunt definitorii pentru educația elevilor pe care-i formează și cărora le modelează personalitatea.
Ziua s-a încheiat precum a început, în aceleași miresme amețitoare de crizanteme multicolore, ce au învăluit gândurile tuturor celor implicați în această activitate.
La mulți ani, elevi și dascăli movileni!
La mulți ani, Școală Gimnazială Movila Miresii!
Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.