ȘCOALA GIMNAZIALĂ MOVILA MIRESII LA CEAS FESTIV

          



               Miercuri, 2 iunie 2021, în localitatea Movila Miresii din județul Brăila a avut loc inaugurarea festivă a sediului Școlii Gimnaziale Movila Miresii.  

 
După o perioada de aproximativ patru ani, perioadă în care clădirea de pe strada Orizont, nr. 1199, sediul central al școlii movilene, a fost cuprinsă într-un proiect de reabilitare-extindere, a sosit și momentul mult așteptat de elevi, acela de a păși într-un spațiu educațional amenajat după standarde europene.  
 
Evenimentul a fost organizat de conducerea acestei instituții de învățământ, director prof. Mirela Brezuică și director adjunct, prof. Otilia Miron.  
 
Părtaș la bucuria acestui moment atât de important pentru școala movileană a fost reprezentantul Primăriei comunei Movila Miresii, domnul primar Dumitru Panțuru.  
 
Din partea Inspectoratului Școlar brăilean a susținut acest demers domnul inspector școlar general, prof. dr. Cătălin Canciu și inspectorul școlar general adjunct d-na prof. Cici-Mihaela Bolovan.  
 
Cu această ocazie, a fost prezent, din partea autorităților centrale, vicepreședintele Consilului Județean Brăila, domnul Ionel Epureanu.  
 
Din partea Bisericii movilene, s-a alăturat acestui prilej de bucurie preotul paroh Ionescu Bogdan Alexandru care a adus cuvântul său de binecuvântare și rugăciune, așa cum este recomandat atunci când te muți într-o ,,casă” nouă.  
 
Un proverb românesc spune că ,,Omul sfințește locul”, că fiecare din noi avem datoria morală să sfințim petecul de pământ asupra căruia avem privilegiul de a-l administra și peste care semănăm florile rare ale frumosului și ale lucrului bine făcut. Astfel că, prin susținerea Proiectului inițiat de Consiliul Local Movila Miresii condus de primarul Dumitru Panțuru, școala din localitate are o ținută aparte, devenind un spațiu plăcut în care elevii vor veni cu plăcere să studieze și să-și înalțe aripile spre noi orizonturi.  
 
Povestea capătă culoare  
 
Se spune că educația începe cu lumea poveștilor. Iată că, acum la debutul verii și, să nu uităm a momentului când celebrăm copilăria, lumea poveștilor a căpătat o altă culoare pentru copiii movileni.  
 
După efortul conjugat al conducerii școlii și al autorităților locale movilene, sălile de clasă au devenit mult mai primitoare pentru învățăceii săi, iar mediul școlar mult mai atractiv prin facilitățile de care dispune în prezent.  
 
Sălile de curs sunt dotate cu mobilier modern, iar laboratorul de informatică dispune de videoproiector și calculatoare. Biblioteca școlii, frumos amenajată, este un loc special de unde fiecare elev poate împrumuta cărți după preferință. Holurile largi și spațiile de relaxare transformă școala într-un loc de poveste și inspirație.  
 
Cadrele didactice movilene cu răbdare, tact, încredere și respect vor veghea în continuare la definirea unui act educațional de calitate.  
 
Deoarece au pășit pentru prima dată în această clădire, numită dintotdeauna ,,Școala Mare”, elevii au fost întâmpinați cu daruri speciale de către cadrele didactice movilene. S-au împărtășit emoții din plin, iar succesul a fost urarea care a curs pe buzele tuturor celor prezenți.  
 
Despre succesele obținute de elevi a vorbit în alocuțiunea sa, directorul școlii, doamna prof. Mirela Brezuică care a subliniat încă o dată că viitorul va confirma valoarea elevilor movileni. Școala va continua să întrețină starea de curiozitate a copiilor care vor deveni dornici să învețe cât mai mult, astfel încât bagajul de cunoștințe acumulat să-i însoțească pe parcursul vieții.  
 
Misiunea școlii  
 
Școala Gimnazială Movila Miresii își propune să dezvolte un învățământ de calitate care să asigure elevilor competențele și aptitudinile necesare integrării și adaptării la schimbări într-o societate democratică.  
 
În parteneriat cu comunitatea locală, școala și-a propus să asigure un mediu favorabil educației, astfel încât fiecare elev să beneficieze de șansa de a fi educat ca bun cetățean european creativ, dar și critic și autocritic capabil să se integreze în orice țară europeană.  
 
Viziunea școlii  
 
Împreună cu comunitatea, pentru o școală de viitor, școala movileană își dorește ca activitatea educativă să satisfacă simultan nevoile, așteptările, aspirațiile elevilor, aspirațiile de împlinire ele educatorilor, nevoile și exigențele valorice ale societății.  
 
A fost o zi deosebită în care s-a definit excelența, când s-au rostit obiective îndrăznețe, în care s-au desenat curcubeie pe cerul senin al copilăriei și despre care istoria va consemna, cu siguranță, printre filele sale. S-au brodat dantele de emoții, iar timpul, în tăcere, a rânduit totul printre clipe.  
 
Un nou semn de care a fost așezat în Cartea de Onoare a Școlii Gimnaziale Movila Miresii, între prezent și viitor, pentru a marca momentele semnificative ale acestei instituții de învățământ.  
 
Felicitări tuturor celor implicați în reușita acestui proiect!  
 
Succes deplin tuturor elevilor ce vor păși în acest lăcaș de educație!  
 
Inspirație și note mari elevilor de clasa a VIII-a ce vor susține în curând examenul de Evaluare Națională!  
 
Cornelia Vîju  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.