Momente de rugăciune la Movila Miresii de Ziua Eroilor

 

                         
                                                                                    Motto: ,,Presărați pe-a lor morminte

Ale laurilor foi,

Spre a fi mai dulce somnul

Fericiților eroi!”


Momente de rugăciune la Movila Miresii

de Ziua Eroilor

 

  Ziua Eroilor a fost  sărbătorită  la Movila  Miresii  de către locuitori, autorități locale, reprezentanții bisericii, elevii și dascălii movileni.

Activitatea a avut loc la Monumentul Eroilor situat pe strada Târgului din localitate unde, au fost prezente,  atât autoritățile locale, reprezentate de domnul primar Dumitru Panțuru și domnul viceprimar Mădălin Orzan, cât și reprezentantul școlii, director prof. Mirela Brezuică. Aceștia au depus coroane de flori în semn de omagiu și prețuire.

Deoarece Ziua Eroilor coincide cu sărbătoarea din calendarul creștin-ortodox, aceea de Înălțare la Cer a Mântuitorului la 40 de zile de la Înviere, credincioșii care au participat la slujba din Biserica movileană s-au alăturat grupului de elevi prezenți la Monumentul din localitate.

Preotul paroh Ionescu Bogdan Alexandru a oficiat o slujbă de pomenire în memoria ostașilor ce s-au jertfit pe câmpul de luptă de-a lungul veacurilor pentru libertate, credință și dreptate.

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Eroilor pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă în anul 1920, în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al celor căzuţi la datorie.

         A urmat apoi un moment artistic prezentat de un grup de elevi movileni care a constat în interpretarea unor poezii și cântece patriotice. Coordonatorii activității extrașcolare au fost prof. înv. primar Florica Munteanu și prof. religie Maria Ghiorghieș.

Fiecare din cei prezenți a adus omagiul său, depunând  flori și gânduri de recunoștință eroilor ce s-au jertfit pentru neam și țară.

A fost un eveniment important pentru comunitatea movileană, plin de emoție și prețuire, ce a reaprins candela de veghe a trecutului.

Se spune că fiecare moment al vieții are valoarea pe care o dăm fiecare, iar ziua de 10 iunie 2021, îndrăznesc să afirm că a fost, pentru locuitorii movileni, o zi de pioasă rugăciune așezată pe faldurile lungi ale istoriei.

 

 

,,Și pe sacrele morminte/ Puneți lacrime și flori,/ Spre a fi mai dulce somnul/ Miilor de luptători. / Ridicați pe piramida/ Nemuririi faima lor,/ Scriți în cărțile de aur/ Cântecul nemuritor.” (Imnul Eroilor)

Cornelia Vîju

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.