Cere ajutor, nu cerşi!

Campanie de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie

Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General al Poliţiei Române  alături de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane deruleză o campanie ce are ca obiectiv desfășurarea unor activități de prevenire a traficului de persoane intitulată Cere ajutor, nu cerşi!”.
Joi, 31 martie 2016, la Școala Gimnazială Movila Miresii din județul Brăila s-a desfășurat o astfel de activitate , de informare a elevilor și cadrelor didactice cu privire la fenomenul traficului de persoane în scopul obligării la cerşetorie, cu accent pe victimele din rândul copiilor, dar și a persoanelor de etnie rromă, categorii sociale vulnerabile  pe care acest tip de infractori le vizează.

Lacrimi, regrete, flori și amintiri - In Memoriam Stelian Hornea

Preot al Parohiei Movila Miresii din județul Brăila

Cu doar o săptămână înainte de ziua fatidică de 27 martie 2016, mă întâlnisem cu el și schimbasem câteva replici plăcute și pline de înțelesuri duhovnicești. L-am văzut fiind același preot respectuos, blajin și cu zâmbetul pe buze. De unde să știu că aveam să-i aud vocea pentru ultima dată? Doamne! Atât de neînțelese sunt Căile Tale!
De fiecare dată găsea cuvintele potrivite pentru a liniști un om tulburat de grijile lumești. Nu era problemă căreia să nu știe să-i găsească rezolvare. Harul cu care-l înzestrase Dumnezeu îl făcea să fie iubit și respectat de către semeni. Dacă aveai ocazia să-l asculți  când susținea o slujbă religioasă, te cutremurai de vocea îngerească ce-i răsuna pe buze.

AV AP- Învățăm să ţesem


Din activitățile noastre:

Și învățăm să țesem, să țesem, să țesem....


PROIECT DIDACTIC - Scrierea corectă a cuvintelor care conţin grupul de sunete ua/uă



Unitatea de învățământ: Școala Gimnazială Movila Miresii
Data : ....
Propunător:
Clasa: a-II-a A
Disciplina: Comunicare în limba română
Unitatea de învățare: Bun venit, primăvară!
Subiectul: Scrierea corectă a cuvintelor care conţin grupul de sunete ua/uă / Text suport: Un joc nou, după Călin Gruia
Tipul lecţiei: consolidare și sistematizare de cunoștințe

Competențe specifice:
1.3. Identificarea sunetelor şi silabelor în cuvinte şi a cuvintelor în enunţuri rostite cu claritate
3.1. Citirea unor mesaje scrise, întâlnite în mediul cunoscut
3.2. Identificarea mesajului unui text în care se relatează întâmplări, fenomene din universul cunoscut

DUMINICA ORTODOXIEI la Movila Miresii, 20 martie 2016


       Prima duminică din Postul Mare este dedicată biruinței Ortodoxiei, în amintirea sinodului din 843 de la Constantinopol, când a fost restaurată cinstirea icoanelor. În acea zi de 11 martie, sub bolțile Catedralei Sfânta Sofia și în prezența împărătesei Irina a Bizanțului, preoții au readus icoanele și le-au așezat cu toată cinstea la locurile lor.
  

Rezultate initiale Concurs Național de Matematica Aplicată , Adolf Haimovici, etapa județeană, 19 martie 2016, Brăila


CADRELE DIDACTICE POT PRIMI STATUT DE AUTORITATE PUBLICA. IN CE STADIU ESTE PROIECTUL LEGISLATIV


Material preluat de pe:
http://www.portalinvatamant.ro/

O măsură necesară, cu care sunt în totalitate de acord, de aceea am și ales să postez știrea și aici, pe blogul meu. Mulțumim autorului materialului ! Felicitări inițiatorilor proiectului!

de Banu Alexandra la 11 Mar. 2016 

        Initiativa legislativa privind investirea personalului didactic de predare, de conducere, de indrumare si de control cu exercitiul autoritatii publice pe timpul si in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, propusa de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, preluata senatorul Liviu Marian Pop si sustinuta in momentul depunerii de 47 de parlamentari, a ajuns pe masa Parlamentului.

Campania ,,Stop abuzului sexual asupra minorilor”- album foto

Campania ,,Stop abuzului sexual asupra minorilor”


Joi, 10 martie 2016, la Școala Gimnazială Movila Miresii a avut loc o activitate inițiată de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, de informare a părinților și elevilor cu privire la situaţiile care favorizează producerea abuzurilor asupra minorilor.
Activitatea este inclusă în campania intitulată ,, Stop abuzului sexual asupra minorilor” și vizează acțiuni de prevenire a implicării minorilor în infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale.
În prezența directorului școlii, prof. Mirela Brezuică, elevilor movileni, dar și părinților acestora, le-a vorbit reprezentanta IPJ Brăila, subcomisar de poliție Anna Sarău căreia i s-a alăturat psihologul Oprina Toma, reprezentanta Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Biblioteca mea proprie

Expoziţie de cărți din biblioteca proprie, activitate în parteneriat cu Biblioteca comunală...

Activitate: Cartea, prietena mea

AVAP- din activitățile noastre dedicate zilei de 8 martie


Olimpiada de Pedagogie și științele educației Etapa judeţeană - 5 martie 2016 Centrul de concurs: Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” Brăila

Felicitări Georgiana Ionela Vîju pentru rezultatul obținut  !

Rezultatele sunt afișate aici:

http://licpedbr.licee.edu.ro/Olimpiada_de_pedagogie.html


Rezultatele elevilor participanți la Olimpiada de Pedagogie și științele educației - etapa județeană


  Vîju Ionela-Georgiana / disciplina Teoria și practica instruirii și evaluării / Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” Brăila / , profesor îndrumător Țino Maria-Luiza , nota obținută 8.60 

Concursul județean de creație plastică „Amintiri cu Creangă”, ediția a V-a, 1 martie 2016

De fiecare dată când se desprinde din calendar prima zi a primăverii, lumina ne inundă inimile  și ne ajută să redescoperim natura care renaște,  amintindu-ne că este momentul unui nou început.
Sub parfumul acestei zile, comuna Șuțești din județul Brăila a fost plină de surâsuri copilărești, de bucurie și bună dispoziție, căci aici a avut loc a V-a ediție a concursului Județean de creație plastică ,,Amintiri cu Creangă”,  activitate extracurriculară inițiată de către Școala Gimnazială din localitate, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila.    
Concursul se desfășoară întotdeauna de 1 martie, în ziua nașterii scriitorului Ion Creangă, al cărui nume a inspirat din plin acest proiect școlar. De asemenea, pentru cei care nu au aflat încă,  are și o pagină web: https://amintiricucreanga.wordpress.com/ 

Exasperări – pledoaria profesorului

Material preluat de pe site-ul:

https://drezina.wordpress.com/2016/02/29/exasperari-pledoaria-profesorului/

Și pentru că am regăsit aici niște adevăruri ale timpului prezent, mi-am permis, cu citarea sursei, desigur, să-l postez și la mine pe blog.
Felicitări autorului!


    Tot mai mulți părinți sunt tot mai indignați de felul în care merg lucrurile în învățământul românesc. Că au de făcut teme cu copiii, că trebuie să plătească meditații, că au copii stresați, că profesorii sunt abuzivi etc.
Dar am putea să începem discuția puțin mai dinainte. Fiindcă părintele, pe de o parte, privește numai dintr-un singur unghi (al său), iar, pe de altă parte, părinții mai „recenți” au descoperit brusc că au drepturi și nu sunt puțini cei cărora li s-a cam suit la cap chestia asta.
Dacă au trimis odrasla la școală, au dreptul să pretindă ca progenitura să se întoarcă acasă tobă de carte, un monument de bune maniere și un munte de performanțe, toate pe un fundal… dar hai să vedem ce fundal.
La școală – v-o spun cu toată certitudinea și puteți verifica, dacă nu mă credeți – se lucrează „cu materialul clientului”.

Concurs județean de creație plastică ,,Amintiri cu Creangă”, ediția a V-a -album foto