Email-ul

     
    Tehnologia acestui secol ţi-a deschis noi metode de a comunica: telefonia mobilă şi internetul. Preferi deja în ultimul timp să trimiţi sau să primeşti veşti prin intermediul sms-urilor şi al email-urilor.
Nu mai ai nevoie de coală albă, stilou şi plic ca să trimiţi o scrisoare şi să aştepţi zile în şir un răspuns. De acum... navighezi pe calea virtuală a mess-urilor şi email-urilor. Câteodată poate eşti emoţionat şi nu poţi rosti anumite cuvinte la telefon, aşa că preferi să foloseşti tastatura calculatorului ca să scrii cuvinte frumoase, rupte din inimă. Şi... îţi convine, de multe ori pari mai plin de curaj înaintea unui monitor, decât în faţa persoanei căreia ai vrea să i te adresezi. Mai mult, ai avantajul de a folosi şi imagini sugestive cu tema pe care vrei să o comunici şi astfel câştigi un atu în plus,  întărindu-ţi spusele.
 Şi... aşa se nasc zeci de email-uri, devii dependent de ele ca de un drog, le scrii odată cu zecile de gânduri în care dezmierzi persoana iubită. Eşti încântat că prin metoda aceasta i le transmiţi repede, în fiecare zi, însă mai greu este să suporţi starea trădătoare de aşteptare a email-ului de răspuns. Uf... şi câteodată vine aşa greu,  te face să stai permanent cu ochii pe căsuţa inbox-ului... te frămânţi în mii de gânduri când răspunsul întârzie.

           În aşteptare, evadezi aruncându-ţi privirea peste fereastra inimii şi cauţi să regăseşti dimineaţa aceea în care picăturile de iubire vă răcoreau trupurile înfiebântate de îmbrăţişări. Când pielea răscolită de dragoste îşi lăsa parfumul pe cearşafurile albe de mătase, când umezeaţi visele cu săruturile voastre.
            Iarăşi te simţi inspirat să trimiţi un nou email persoanei iubite, ca să-i trezeşti simţurile şi... ca să o obligi cumva să se grăbească cu mesajul de răspuns. Consemnezi cu un clic pe send mesajul şi parcă l-ai compuns din rime acum! Poate pentru că te-a chinuit aşteptarea veştii sale ... Într-un târziu eşti anunţat de pliculeţul acela din colţul ecranului de calculator că a sosit şi îl citeşti cu sufletul la gură. Îl reciteşti pentru a descoperi acele frunze de nufăr ce stau pitite dincolo de cuvinte şi pe care trebuie să le culegi, ca să întipăreşti pe ele următorul tău email de dragoste.
          Devenind parte din tine, calea virtuală te acaparează în fiecare zi, ore în şir,  este preferata ta. Dacă la serviciu nu  lucrezi cu un calculator, aştepţi nerăbdător să ajungi în liniştea căminului şi să navighezi momente bune prin deliciile internetului.
          Foloseşti trimiterea email-urilor şi pentru a face diverse anunţuri, pentru a-ţi felicita prietenii, a comunica cu rudele de la distanţă sau pentru a obţine un job. Însă cel mai mult preferi să trimiţi prin intermediul său şoaptele tale de iubire, persoanei dragi. Colecţionezi cu plăcere aceste lucruri mărunte, aceste dulci nimicuri pe care i le scrii de zeci de ori într-o zi prin mesaje şi care dau un parfum special relaţiei voastre. Le scoţi din sacul uriaş al inimii, pe care deja l-ai burduşit de note înalte cu mai mulţi timpi. Le retrimiţi prin mail  şi simţi cum radiezi de fericire cu fiecare retrăire a lor. Iubirea nu cunoaşte limite, te încarcă cu energia sa continuu şi nu-şi pierde din intensitate. Din contră, parcă mai mult înfloreşte. Topeşte orice barieră cu zâmbetul său unic.
În fiecare zi preferi să aşezi pulbere strălucitoare peste comunicarea virtuală  cu iubirea şi continui să îi strângi apoi în buretele sufletului, cu care îi absorbi.    
Calculatorul a devenit cel mai fidel prieten al tău. 


Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.