Emoții, flori și recunoștință de Ziua Eroilor

 


,,Fiecare neam își are rădăcinile adânc înfipte în pământul căruia aparține și, precum un copac are nevoie să fie susținut de rădăcini puternice pentru a da roade, tot așa și un popor trebuie să fie mândru de trecutul său, mai ales dacă este  unul glorios și plin de sacrificii cum este al nostru, al românilor. Este de datoria noastră să cinstim astfel de zile, să ne pomenim înaintașii și să le așezăm buchetul recunoștinței în semn de prețuire pentru datoria ostășească împlinită.”

 În fiecare an, odată cu sărbătoarea Înălţării Domnului, românii marchează și Ziua Eroilor, moment potrivit pentru a parcurge lecții  valoroase de istorie.

Zbor spre noi orizonturi

 



Încă o generație de elevi din școala movileană, absolvenți ai clasei a VIII-a și-au luat rămas-bun de la dascăli și de la sălile de clasă.

Într-un cadru festiv, încărcat de emoție, lacrimi de fericire și buchete de flori, s-a strigat pentru ultima dată catalogul ultimei clase gimnaziale pentru 35 de elevi. A sosit ziua când valoarea poveștilor este dată de amintiri adunate pe parcursul a 9 ani școlari, alături de profesori, învățători, diriginți și directori de excepție.Valori strânse cu multă migală în buzunarul sufletelor unor copii pe care școala a fost chemată să-i formeze din punct de vedere educaţional, să le rafineze abilitățile și să îi ajute să-și scrie diplomele de absolvenţi cu rezultate pe măsura eforturilor depuse.

Cartea, prietena mea

 













Activitate de educaţie rutieră

 

“Viaţa ne-o protejăm dacă ştim să circulam!”


OBIECTIVE:

Ø Să cunoască şi să respecte reguli de circulaţie în vederea dobândirii unei autonomii relative pe stradă;

Ø Să cunoască rolul agentului de circulaţie şi modul său de semnalizare;

Ø Să conştientizeze pericolele pe care le prezintă strada ca loc de joacă;

Ø Să cunoască cauzele care duc la producerea accidentelor de circulaţie;

Ø Să ia atitudine faţă de cei care nu respectă regulile de circulaţie;

Ø Să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv în urma implicării în activitatea de educaţie rutieră;