O filă de istorie pentru elevii movileni



   Vineri, 29 noiembrie 2013, elevii claselor primare ai Școlii Gimnaziale Movila Miresii, îndrumați de învățătorii lor, au organizat un moment special dedicat cinstirii zilei de
1 Decembrie – Ziua Națională a României.
   Întreaga activitate a fost coordonată de prof. Munteanu Florica, care le-a vorbit micuților elevi despre însemnătatea acestei zile ce încununează lupta românilor pentru unitate națională, faptă istorică a întregii naţiuni române, momentul Marii Uniri.
  
S-au recitat poezii dedicate țării, s-a intonat cu evlavie  imnul de stat ,,Deșteaptă-te române” și, de asemenea, s-a interpretat un colaj de cântece patriotice.
  Purtând în mâini stegulețele confecționate de fiecare la orele de abilități practice, cu mâna pe inimă, micuții elevi movileni au rostit într-un glas: ,,Trăiască țara mea, România!”
  Elevii din clasa a IV-a A, îndrumați de prof. Vasilica Neacșu, i-au surprins pe colegii lor când le-au oferit ecusoane cu tricolorul românesc pe care le-au prins în piepturile tuturor.
  Activitatea s-a încheiat cu o horă mare, frățească în care fiecare inimă a simțit că face parte dintr-o țară minunată România și că vorbesc cea mai dulce limbă, limba română.
La mulți ani, române! La mulți ani, România!









































Cornelia Vîju

2 comentarii:

  1. Bravo, Cornelia! Mă bucur că ai ales să rămâi alături de copii. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, doamnă educatoare! V-amintiți, când îmi erați mentor, ce spuneam? Doar dragostea pentru copii m-a determinat să urmez această minunată meserie, de dascăl. Indiferent de vârsta la care am decis să fac pasul....Vă îmbrățișez!

      Ștergere

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.