De ce?


De ce-am crezut că m-ai ales pe mine
Din toate florile de pe pământ?
De ce-am sperat că din această lume
Eşti grădinarul vrednic să-mi semene prin gând?

Şi m-am lăsat de tine răsădită
Într-o grădină fără tufe, fără flori,
De ochiul tău de lup mereu privită
M-am întrebat de ce,  de mii de ori...

Coroniţa de premiant



       Iată că a sosit şi momentul când elevii culeg  roadele muncii depuse pe parcursul unui an şcolar. Şi cum altfel pot fi acestea validate, decât prin distincţiile şcolare – medalii, premii şi menţiuni.
 Şi la Şcoala Gimnazială Movila Miresii ultimul clinchet al clopoţelului din anul şcolar 2012-2013 a sunat pe 21 iunie, iar directorul acesteia, prof. Mirela Brezuică a oficiat festivitatea de premiere a elevilor movileni, care s-au strâns în sala Căminului Cultural din localitate, nerăbdători să-şi primească aprecierile şi distincţiile, moment prielnic pentru ei de a-şi răsplăti cu o floare profesorii, a căror efort depus la activităţi s-a oglindit în educaţia lor.

Felicitări pentru rezultatele obţinute de către elevi şi cadrele îndrumătoare a adresat, cu generozitate, directorul şcolii, prof. Mirela Brezuică, urându-le elevilor o vacanţă minunată alături de familiile lor, să aibă succes în activităţi şi să continue cu obţinerea unor rezultate cât mai frumoase la învăţătură.
Înainte de a da startul acordării premiilor, pe scenă s-a prezentat un program artistic susţinut de grupul vocal ,,Movilenii”, coordonat de prof. Laurenţiu Ionel, iar piesele interpretate au fost cele premiate la concursul de muzică populară ,,Zestrea movilenilor”, unde grupul a obţinut locul I.

Portret de educatoare - Elena Mariana Năstase

  ,,Într-un petec de grădină – spunea Titu Maiorescu – arunci sămânţa plantei şi te interesezi de  florile ce ies. Şi cum ai putea să rămâi rece la înflorirea sufletească a elevilor (şi-a preşcolarilor) tăi?”
   Mi-am amintit cuvintele marelui pedagog, joi, 20 iunie 2013, în sala Căminului Cultural din Movila Miresii, jud. Brăila, când am asistat la programul artistic organizat de d-ra Elena Mariana Năstase, educatoare a Grădiniţei nr. 1, din localitate, care a decis să predea ştafeta preşcolarilor săi,  unui alt cadru didactic, în ciclul primar, punând în scenă programul intitulat: La revedere, grădiniţă!
 Dintre toate meseriile din lume, aceea de dascăl este cea mai frumoasă. Şi nu mai este nevoie de alt argument în susţinerea acestei idei, decât acela de a iubi copiii, de a şti să le asculţi şoaptele şi să te strecori în inima lor. Căci rolul educatorului este de a găsi calea pentru ca munca să-i pară copilului joacă şi să-l determine să treacă treptat spre o activitate intelectuală susţinută. Menirea cadrului didactic este de a pune în lumină esenţa activităţilor prin joc, activitate specifică preşcolarităţii, când copiii nu se plictisesc niciodată şi a cărei reuşită ţine de calităţile pedagogice a celui ce instruieşte.  Iar dacă se întâmplă să ne naştem sub un cer cu stele norocoase şi să avem parte de un dascăl cu sufletul frumos, chiar că trebuie să fim recunoscători vieţii!

Eu şi o clipă de relaxare...



Iubirea...

Iubirea nu moare niciodata de moarte naturala. Moare pentru ca nu stim cum sa-i umplem sursa. Moare din cauza orbirii, a greselilor si a tradarii.

La mulţi ani, copilărie!


La mulţi ani, prinţesa mea!

Întâi iunie

Este zvon de sărbătoare
Căci a sosit zâna vară,
La mulţi ani! şi să creşti mare
Copilaş cu chip de floare.

Fruntea astăzi îţi sărută
Soarele-n sclipiri fierbinţi,
Creştetul duios ţi-alintă
Toţi ocrotitorii sfinţi.