Școala Gimnazială Movila Miresii a strălucit încă o dată la ceas aniversar în lumina blândă a soarelui de toamnă, astăzi, 08.11.2023, când sunt sărbătoriți patronii săi spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
Activitatea aniversară a fost organizată în localul Școlii Mari unde gazdă primitoare pentru invitați a fost directorul acestei instituții de învățământ, prof. Mirela Brezuică. Domnul primar, Dumitru Panțuru, alături de domnul viceprimar, Stan Frigioiu, au fost prezenți la eveniment și, pe lângă urările cuvenite, au adăugat și cuvinte de încurajare, succes, încredere, viziune și inspirație pentru elevii și profesorii movileni în procesul instructiv-educativ.
Școlarii, preșcolarii și cadrele didactice movilene cuprinși de emoțiile acestei zile au organizat cu multă bucurie activități specifice. Elevii și-au desenat școala, i-au compus versuri și i-au cântat ,,La mulți ani” cu inocența caracteristică. Un mozaic de trăiri intense care așază în gândurile lor respectul, dragostea și prețuirea pentru locul care are misiunea să le insufle înțelepciunea și să le dea aripi să zboare.
Grupul de dans al școlii movilene, coordonat de doamna instructor, Mihaela Malinche, a prezentat o suită de dansuri fiind răsplătit cu aplauze de toți cei prezenți.
Un moment artistic de excepție a întregit desfășurătorul acestei zile speciale, care a continuat cu tradiționalul ,,Târg al toamnei” ajuns la ediția a IX-a, târg pregătit de elevii claselor gimnaziale. În acest mod, celor prezenți li s-a oferit spre vânzare, pe lângă fructe și legume, o gamă largă de produse din cămările și bucătăriile gospodinelor locului. Organizatorii s-au întrecut în măiestrie amenajându-și standurile cât mai frumos, întrecându-se în cele mai expresive sloganuri, dăruind astfel participanților un decor de poveste.
Vălul de mătase al toamnei a mai croșetat o zi plină de veselie, emoție, curiozitate și creativitate în inima unei comunități școlare. Un buchet de clipe minunate adăugate celorlalte existente în arhiva acestei școli, de aici, din inima Bărăganului brăilean.
Cornelia Vîju
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Nu se înjura şi nu se face spam
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.