Poveste de toamnă

 


 

Anotimpul în care poveștile se schimbă a sosit, parcă, mai grăbit ca niciodată. Poate pentru că anul școlar 2022-2023 a debutat mai devreme, adică în data de 5 septembrie 2022.

Curțile grădinițelor și școlilor movilene au fost pline de preșcolari și școlari în ochii cărora scânteia câte un licăr de emoție, emoția de a păși pentru prima dată într-o instituție de învățământ sau aceea de a-și revedea colegii și profesorii după o vacanță lungă.

Festivitatea deschiderii noului an școlar la Școala Gimnazială Movila Miresii din județul Brăila a fost organizată de doamna director, prof. Mirela Brezuică, și director adjunct, prof. Otilia Steluța Miron.



Despre darurile cărților, despre visuri, credințe, încredere, viziune, perseverență și dăruire le-a vorbit cu blândețe tuturor celor prezenți directorul unității de învățământ.

Autoritățile locale movilene au fost prezente în această zi importantă pentru comunitate prin domnul primar, Dumitru Panțuru, care a urat succes elevilor, precum și corpului profesoral al școlii. A subliniat copiilor faptul că ne dau aripi cărțile și ne ajută să devenim mai buni, mai isteți, mai pregătiți pentru viață.

Și, fiindcă în această zi s-au trasat obiectivele unui nou început, preotul paroh movilean, Bogdan Alexandru Ionescu, a fost prezent la eveniment și a adus cuvântul său de binecuvântare.

Zâmbete, șoapte și flori s-au strecurat peste clipele acestei zile speciale în care toți cei prezenți au făcut parte din poveste. Povestea unui nou început care și-a scris deja primele rânduri.

Un an cu senin în suflete dorim și noi profesorilor movileni. Iar elevilor ambiție, orizonturi largi și rezultate pe măsură!

 

Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.