Oameni deosebiți pe scara valorilor: Dumitru Panțuru și SC Larapeu Construct SRL

 

Motto: "Nu contează cât de mult dăruiești,

ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești"

(Maica Tereza)

 

           Într-o lume în care neprevăzutul vieţii îşi pune amprenta zi de zi asupra omului, o funcţie  ce implică o mare responsabilitate şi onoare este aceea de conducător al unei comunități.

         O vorbă înțeleaptă spune că:,,Munca sfinţeşte locul”, iar dacă pui ,,Omul potrivit la locul potrivit” reușitele nu vor întârzia să apară.

 Pentru că, să ne amintim, orice om are un rost pe lume, iar Dumnezeu, în marea Sa iubire de oameni, a dăruit fiecăruia câte un talant spre a-i fi de folosință în această viață.

          Este început de octombrie, iar gândurile ne sunt întrerupte de foşnetul frunzelor  multicolore ale toamnei, de minunatele crizanteme ce ni se pleacă-n cale, ademenindu-ne să le culegem. Colindăm străzile movilene și încă ne gândim la darul divin - talantul. Privim uimiți frumusețea ce-o emană comuna Movila Miresii și ne gândim la acei oameni aleși de Divinitate să creeze frumosul și armonia de care ne bucurăm în această clipă.

Dumitru Panțuru! Un nume predestinat să conducă comunitatea movileană vreme de 20 de ani, proaspăt reales în această funcție de consătenii săi, tocmai pentru calitățile morale și devotamentul de care a dat dovadă.

Plin de energie, înțelepciune  şi cu o voinţă de nestrămutat, cu un simţ al dreptăţii bine definit, domnul primar Panțuru a găsit în munca sa un potenţial de înălţare nu doar pentru el, ci şi pentru semenii săi.

         Deşi a avut de înfruntat mentalităţile ostile ale unora, pentru că - de ce să nu recunoaştem? -,,O mare liniștită nu a făcut niciodată un marinar iscusit!”            (Franklin Roosevelt) - a reuşit mereu să le doboare prin calitățile sale de Om și prin experiența acumulată în ani.

         Nu şi-a uitat niciodată menirea, rolul ce i s-a încredinţat, acela de cârmuitor al unei localităţi minunate de pe harta Brăilei, Movila Miresii. A vegheat la interesele movilenilor şi s-a ridicat la nivelul perspectivelor măreţe pe care le-a văzut în realitatea zilelor noastre.

Despre calitățile morale și profesionalismul său s-a scris mult de când se află în fruntea comunității movilene.  Nu vrem să facem un periplu prin cariera domnului primar, ne vom opri doar asupra ultimelor sale realizări din plan profesional, acelea care dovedesc încă o dată competențele ce le deține, susținerea permanentă pe care a acordat-o școlii movilene, în special, și procesului educațional, în general.

Ne-am propus să aducem în fața cititorilor ultimul proiect proaspăt finalizat, respectiv Reabilitarea Grădiniței Movila Miresii, situată pe strada Trandafirilor din localitate.

Oricine ştie că poţi avea idei strălucite, dar dacă nu ai oamenii potriviţi cu care să lucrezi, ideile se vor nărui. Acest lucru l-a înțeles și domnul primar Dumitru Panțuru când a ales să colaboreze cu firma SC Larapeu Construct SRL, cea care a realizat lucrarea menționată, ai cărei oameni pricepuți au dovedit că știu ce înseamnă calitatea și respectul.

Și nu este un secret că, la cum arată acum această instituție de învățământ, Grădinița, toți copiii vin cu nerăbdare și plăcere zi de zi. Școala movileană funcționează la momentul acesta pe scenariul verde, prezența preșcolarilor, nu doar în sălile de clasă, ci și-n curtea interioară, însuflețește acest loc rupt parcă  din povești.

Aleile frumos pavate, gazonul verde, locurile de joacă, dar și interiorul clădirii  dovedesc, încă o dată, că echipa de constructori SC Larapeu Construct SRL,  formată din profesioniști de excepție, știe să-și respecte munca, dar are și capacitatea de a dărui un strop de magie peste tot unde își lasă semnătura. Însăși lucrarea este un CV al acestei firme demnă de toată lauda, dar și de pus la îndemână pentru colaborări viitoare.

Aceeași firmă a fost cea care a reclădit sălile de curs din cadrul Centrului de Zi - Movila Miresii, peste care a trecut un incendiu devastator în urmă cu un an. Și se poate vedea cum, din ruinele rămase în urma focului nimicitor, echipa firmei  SC Larapeu Construct SRL a reușit să așeze o ,,haină” nouă, astfel încât elevii movileni să poată beneficia de condiții propice desfășurării cursurilor.

  Căci... mai mult decât oricine, copiii ştiu să aprecieze un dar! Un dar de care s-a îngrijit domnul primar și echipa sa de consilieri locali, cu sprijinul cărora a reușit, într-un timp relativ scurt, să procure resursele financiare necesare acestui proiect. Ne-a dovedit că, pentru a conduce o comunitate de oameni, nu e nevoie să fii savant, este de ajuns să faci lucrul acesta cu pasiune şi să-ţi dedici tot timpul de care dispui atunci când este nevoie.

          E-adevărat, atunci Când alegi să joci, nu poţi schimba cărţile pe care le-ai primit, însă poţi alege să-ţi joci cât mai bine cartea! Iar protagoniștii materialului nostru, domnul primar Dumitru Panțuru și echipa de la SC Larapeu Construct SRL, au știut cum să lucreze și să așeze pe treptele vieții, dincolo de lucrarea în sine, și ceva special... ceva ce va dăinui peste timp... ceva de care se va consemna în cărțile de istorie locală... dăruirea.

Și toate acestea s-au întâmplat deoarece competența, experiența, pasiunea și viziunea și-au dat mâna, iar rezultatul a fost unul de excepție. Iar cel care a avut menirea să le îmbine a devenit, cu adevărat, un arhitect al profesiei ...

Mulțumim, SC Larapeu Construct SRL!

Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.