Ziua Eroilor sărbătorită cu fast la Movila Miresii


În fiecare an pomenirea eroilor neamului românesc are loc la  praznicul Înălţării Domnului, ca urmare a  hotărârii luate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920.
În localitatea Movila Miresii la Monumentul Eroilor situat pe strada Târgului, elevii Școlii Gimnaziale Movila Miresii, coordonați de doamnele profesor  Munteanu Florica și Ghiorghieș Maria, au prezentat astăzi, 6 iunie 2019, un moment artistic ce-a constat în cântece și versuri dedicate acestei sărbători.

Ceremonia a debutat cu o slujbă religioasă susținută de preoții movileni, Pr. Sinca Marius și Pr. Ionescu Bogdan Alexandru, urmată fiind de rostirea unor  cuvinte de cinstire pentru jertfa eroilor neamului,  de către  viceprimarul localității, domnul Vasile Bădără.
La eveniment au participat și doamna director adjunct a școlii movilene, prof. Otilia Steluța Miron, dar și secretarul comunei domnul Drăguș Viorel.
Păstrându-se un moment de reculegere în semn de respect pentru eroii neamului românesc, atât reprezentanții autorităților locale, cât și cei ai școlii movilene au depus coroane de flori la Monumentului Eroilor căzuți în Primul Război Mondial.
Glasurile cristaline ale elevilor au răsunat cu  versurile binecunoscute din Imnul Eroilor  ,, Presărați pe-a lor morminte…!” , au continuat  cu ,,Veniți români, să cerem dreptul/ Să spunem tot ce-avem în noi, / Căci libertatea este sfântă,/ Și Dumnezeu este cu noi”, încheind programul cu răscolitoarele versuri ale cântecului Suntem români mereu: ,,Suntem romani mereu/ La bine şi la rău, / Români de două mii de ani, / Noi am trăit ca fraţii/ Alături cu Carpaţii/ Şi n-am dus lipsă de duşmani! / Noi vrem acest pământ, / Nu vrem nimic mai mult, / Nu dorim răul altuia... / Avem ce nu au alții, / Hai să trăim ca frații, / Și să iubim România! 
Așadar, experiența trecutului nostru rămâne referința pentru ceea ce trăim, iar imnul este ceea ce ne definește ca națiune. Cu inima pe jertfelnicul credinței strămoșești, locuitorii movileni au  scris încă o pagină plină de respect și recunoștință pentru eroii săi.

Cornelia Vîju



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.