Pavel Coruţ spunea....


În ,,Către culmile succeselor” că:

   Dragostea adevărată nu cunoaşte vârstă înaintată. Ea începe în adolescenţă şi termină cu ultima suflare.  Forţa dragostei izvorăşte din sentimentul de siguranţă afectivă, sentiment mai puternic decât multe altele.
  Dragostea nu poate fi minţită în nici un fel. Dragostea nu e oarbă. Dimpotrivă, ea vede cu alţi ochi persoanele iubite. Ea vede în profunzimea sufletelor trecând de ambalajul de carne perisabilă, de convenienţele economice şi sociale. Ea vede că persoana iubită e singura pentru care merită să trăiască, că fără ea s-ar usca şi ar muri. Aceasta înseamnă dragostea adevărată. Un sentiment arzător, atotputernic, curat şi pur, care depăşeşte orice frână, orice obstacol, orice convenienţă. Din păcate, ea se întâlneşte mai greu...
  Dragostea adevărată mişcă lumea.
Nimeni nu poate obţine succese adevărate, în nici un domeniu, dacă nu e susţinut de forţa dragostei. Poţi obţine glorie profesională, poţi obţine avere, poţi obţine poziţii sociale de invidiat şi toate să ţi se pară nimicuri, deoarece ai pierdut dragostea.  Cine se ştie iubit cu patimă devine mai inteligent, mai puternic, mai ambiţios, mai sigur de el, mai activ, mai curajos, mai... El simte nevoia de a cuceri glorie şi avere pentru femeia iubită, de a-i oferi tot ce-şi doreşte.
   În spatele fiecărui bărbat de succes veţi găsi o femeie iubitoare. Când această femeie dispare, bărbaţii de succes se prăbuşesc în imoralitate şi infracţionalitate. Trăiesc viaţa ca pe o piesă de teatru, cu petreceri mondene, expoziţii etc.
  Dragostea e întreagă şi pură ori nu există deloc. Cine iubeşte nu trădează niciodată. Dragostea dă siguranţă teribilă, care ne ajută să înfruntăm orice necaz din lumea noastră din ce în ce mai nesigură. În momentul în care cel mai apropiat prieten, iubitul sau iubita îţi bagă cuţitul prin spate, îţi ucide siguranţa şi încrederea, te slăbeşte cumplit până la sucombare.      Omul lipsit de încredere în oameni şi de siguranţă, nu trăieşte cu adevărat ci se târăşte ca un vierme. În mod instinctiv aşteaptă să fie lovit din nou de vreo persoană apropiată, la fel de cumplit.
   În dragoste nu se trădează. Dacă faceţi acest lucru, săvârşiţi aproape o crimă...

Un comentariu:

  1. Am citit cu f.mult drag cele scrise mai sus, intr-adevar, o traire adevarata consta in increderea, siguranta pe care o ai in tine, dragostea pe care o manifesti fata de semenii tai, indiferent de ceea ce-ti ofera ei...Ar fi o mare monotonie daca am sta in ''singuratate'', nu am mai avea aceleasi rezultate, toate acestea vin din implinirea sufleteasca creata de de cel ce ne este alaturi...sincer, intelegator si plin de dragoste.

    RăspundețiȘtergere

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.