Clinchet nou de clopoțel în școlile din toată țara


Deschiderea anului școlar 2014-2015  la Școala Gimnazială Movila Miresii

S-a scuturat  din calendar un nou 15 septembrie, zi în care școlile și-au redeschis porțile pentru a-și primi elevii. Cu emoțiile prinse în piept, cu ghiozdanele noi în spate și cu licăriri de diamant în priviri, școlarii movileni, mici și mari,  au răspuns cu multă bucurie, primului clopoțel după binemeritata vacanța de vară.
Festivitatea de deschidere a anului școlar 2014-2015, la  Movila Miresii, a debutat cu alocuțiunea directorului Școlii Gimnaziale din localitate, prof. Mirela Brezuică, care a urat succes atât elevilor, cât și cadrelor didactice prin intermediul cărora are loc procesul educațional. A citit pe fețele micilor școlari setea de cunoaștere, i-a felicitat pentru asta și a intonat, alături de toți cei prezenți, câteva strofe din imnul țării noastre.

De asemenea, sursa citată, a subliniat părinților prezenți la festivitate, cât este de important menținerea  parteneriatului ce există între ei și școală, deoarece vizează un țel comun, acela de a forma împreună, competențe și comportamente potrivite copiilor prin educație. Fiecare copil este unic, învață și se dezvoltă într-un ritm propriu, de aceea trebuie să-i respectăm pe toți, să-i prețuim și să nu lăsăm diferențele de gândire să pună în pericol relația dintre copiii noștri.
Prezența preoților movileni, Marius Sinca și Stelian Hornea, au inspirat încredere copiilor care s-au simțit binecuvântați de Divinitate și s-au rugat într-un glas pentru cunoaștere și multă putere de învățare. Din cuvintele rostite de aceștia, elevii au înțeles cât este de important să primim duhul înțelepciunii la fiecare început de an școlar. Duhul Sfânt coboară pe creștetele celor ce-L roagă pe Dumnezeu pentru susținere, iar inimile, prin rugăciune,  primesc astfel învățăturile cele bune pe care școala, prin cadrele sale didactice, le oferă.
Oficialitățile movilene nu au lipsit din această zi importantă pentru comunitate, la eveniment fiind prezent viceprimarul movilean, Vasile Bădără care a adresat, de asemenea, câteva cuvinte elevilor îndemnându-i la o prietenie strânsă cu cărțile, dorind multă sănătate și putere de muncă părinților ce-i veghează. Consiliul Local va fi în continuare susținătorul școlii și doar de micuții învățăcei va depinde drumul cunoașterii.
Elevii din clasele pregătitoare au trecut prin cea mai frumoasă experiență din viața lor, aceea de școlar. Dacă până mai ieri doamna educatoare era cea care îi îndruma în jocuri și activități, de acum doamna învățătoare, alături de alți domni profesori, le va îndruma pașii prin împărăția cărților.
Emoțiile nu au lipsit chiar și din rândul cadrelor didactice movilene, care și-au întâmpinat elevii cu multă căldură și încredere, i-au asigurat că vor continua să descopere împreună tainele ascunse dincolo de filele cărților, i-au încurajat și le-au promis susținere pe drumul ce-l vor parcurge împreună.  
 S-au derulat emoții răvășitor de frumoase, de neuitat pentru majoritatea celor prezenți, cu atât mai mult pentru cei ce au pășit pentru prima dată într-o instituție de învățământ, care și-au cunoscut colegii, dascălii și s-au așezat în băncuțele special pregătite pentru ei.
            A frecventa cursurile oferite de școală este un lucru fundamental pentru formarea personalității copiilor noștri, pentru construirea unui parcurs exemplar al vieții lor. Fără  perseverență, disciplină și hotărâre, tinerii nu au o țintă, de aceea părinții trebuie să-i susțină pe calea educației și, astfel, să  descurajeze abandonul școlar care, se pare, a devenit o problemă în zilele noastre.
Școala poate fi privită ca un proiect de viață, pe care fiecare avem datoria de a-l promova. Implică un act de curaj chiar, acela de a ne dori permanent să progresăm și să ne depășim limitele. Să îndrăznim să dăm curs pasiunilor, talentelor și să fim creativi în fiecare segment al vieții pentru că, se știe,  viitorul aparține oamenilor creativi.
Așadar, fiți creativi, dragi elevi movileni și astfel pe harta propriilor voastre vieți se va contura permanent succesul!
Mă alătur și eu celor care astăzi v-au făcut urări și vă doresc, stimați elevi movileni, un an școlar plin de reușite și note mari !

Cornelia Vîju


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.