Ziua Școlii movilene în culorile toamnei

 


Marți, 08.11.2022, de ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, patronii spirituali ai Școlii Gimnaziale Movila Miresii, elevii și profesorii movileni au marcat evenimentul prin organizarea unor activități deosebite.

Programul artistic a cuprins un moment muzical pregătit de corul claselor primare, care a interpretat un colaj de cântece din folclorul românesc și versuri dedicate anotimpului multicolor.

Buna dispoziție a fost întreținută și de grupul de dans movilean care a adus în scenă, cu eleganță și dezinvoltură, mai multe jocuri din diferite zone ale țării.

,,Târgul toamnei” a fost activitatea pregătită de elevii din clasele gimnaziale care s-au întrecut să pună în valoare propriile cămări îmbelșugate. Aceștia au primit diplome pentru iscusința pregătirii standurilor și pentru alegerea celor mai inspirate sloganuri ce au atras cumpărătorii.

Evenimentul a fost organizat de conducerea școlii movilene reprezentată de director, prof. Mirela Brezuică, și director adjunct, prof. Otilia Miron. Plini de emoție s-au alăturat și reprezentanții primăriei locale, domnul primar, Dumitru Panțuru, și domnul viceprimar, Stan Frigioiu. Aceștia au lăudat din plin inițiativa acestor activități minunate și i-au felicitat pe protagoniști.

Este binecunoscut faptul că sufletul unei școli sunt elevii și profesorii care-i calcă pragul. Elevul pășește într-o școală pentru a ști, iar profesorul îl ajută să știe și să fie. Profesorul îl călăuzește printr-un univers plin de mistere, îi propune propriul model și îl ajută să găsească noul și să se descopere. De aceea cu toții merită să aibă o zi aniversară. O zi în care să rememoreze toate reușitele și în care să se bucure de tot ce viața școlii le oferă.

Astfel că, la început de noiembrie, într-o zi mângâiată de soare, în cufărul amintirilor frumoase s-au strecurat miresme unice de toamnă ce vor fi păstrate cu sfințenie de toți cei care au avut privilegiul de a fi prezenți.

O zi plină de emoție, culoare, de flori și urări speciale, de prețuire și  recunoștință pentru dascăli și elevi movileni care se formează ori s-au format pe băncile acestei școli. O zi a clipelor de fericire care ne înalță și ne fac să spunem: ,,Ce repede a trecut!”

La mulți ani, Școală Gimnazială Movila Miresii!

La mulți ani, elevi și dascăli movileni!

 

 

Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.