Interviuri cu oameni de succes



În loc de prefață...

V-ați întrebat vreodată cum au apărut lucrurile din jurul nostru?
Ei bine, toate au pornit de la o idee!  Fiecare dintre noi avem o idee proprie despre ce înseamnă să ai o viață prosperă, însă nimeni nu poate anticipa cum se va îndeplini aceasta...
În opinia mea și nu numai, totul se derulează cu un...  prim pas. Orice  drum pe care pășim ne încarcă de învățăminte și ne îmbogățește prin lecțiile noi ce le aduce în viața noastră. Pentru că... toate ni se revelează doar atunci când ne simțim pregătiți.
 Dacă privim în jur vom observa că sunt oameni care au obținut succesul în viață și oameni ce nu au cules rod bogat pe parcursul existenței lor. Și atunci, prima întrebare pe care ne-o punem este: De ce unii reușesc, iar alții eșuează? Ce îi diferențiază pe oameni? Cum este definit succesul și cine îl poate atinge?
 Istoria abundă în zeci de exemple de oameni remarcabili ce s-au confruntat cu multe obstacole, dar care, în final, au strâns multe reușite în propriul palmares. Cum au depășit aceștia eșecul și cum au găsit puterea de a continua, este o curiozitate pe care  cercetătorii au studiat-o, ajungând la același răspuns: curaj, ambiție, motivație. Aceste stări țin de structura interioară a fiecăruia, iar lecția lor este însușită la timpul potrivit și în ritm propriu.

 Deși la prima vedere pare simplu să depășești un moment al eșecului, în realitate este nevoie de multă disciplină, putere interioară, autoeducație, inteligență și creativitate. Credința și voința par, într-un final, ingredientele principale din aluatul succesului. Să crezi în tine, să crezi că poți reuși să-ți realizezi visul și să ai voința apoi să dovedești aceasta.
De pildă, sunt persoane ce obișnuiesc să își analizeze profund toate șansele de reușită și  acționează doar în momentele pe care le anticipează  a  fi favorabile, când succesul este atins negreșit. Există, însă, și oameni ce acționează din impuls, pornesc pe un anumit drum fără să vizualizeze ce se va întâmpla în viitorul imediat, pășesc pur și simplu. Își doresc schimbarea. Deși operează fără prea multe analize, reușesc asemenea celor din primul exemplu.
În definitiv, succesul nu este ceea ce obții în final, ci reprezintă însăși transformarea  survenită pe drumul parcurs. Un aspect ce-ar trebui subliniat este și faptul că, pentru fiecare om succesul înseamnă altceva. Nu există o definiție general valabilă a acestuia, deoarece experiența în sine a trăirii lui este percepută de fiecare în felul său.
Cineva spunea că viața nu este altceva decât un vis, iar visul nostru poate deveni o capodoperă ai cărei artiști suntem chiar noi.
Cum succesul nu este un rezultat ce cade singur în brațele unui om și trebuie să muncim permanent pentru a-l obține, am hotărât să aducem în atenția cititorilor crâmpeie  din poveștile de viață ale unor persoane ce mi-au intersectat drumul vieții la un moment dat și pentru care  nutresc un adânc respect. Oricine știe că poveștile reprezintă  punți de comunicare între oameni. Că prin intermediul lor relaționăm cu semenii și reușim să creăm amintiri cu ei. Transmitem emoții și devenim curioși să aflăm alte și alte capitole din viața prietenilor, fie virtuali sau reali. Ne punem în valoare calitățile native de povestitori sau chiar regizori și suntem nerăbdători să intervenim, poate, cu sfaturile noastre acolo unde povestea nu se derulează după propria viziune. 
Așadar, acum, la început de an 2018, am ales să reunim într-un volum poveștile unor oameni deosebiți care au crezut în ei, în capacitățile și abilitățile lor, care au pornit de jos și au reușit să urce cu încredere scara succesului în viață.
Despre motivația, perseverența, credința, voința și puterea cu care i-a înzestrat natura  mi-am propus să discut în urma interviurilor cu ei. Sunt oameni de lângă noi care au avut curajul să ridice și să mențină pânzele sus,  navigând pe marea atât de învolburată a vieții.
Înainte de a porni înregistrarea, țin să le mulțumesc încă o dată pentru disponibilitatea  de a  ne împărtăși din experiențele proprii. Cum o vorbă din popor spune: Niciodată să nu spui niciodată, am credința că vor exista cititori pentru care protagoniștii acestei cărți vor fi considerate modele demne de urmat. Recunosc că în urma dialogurilor purtate cu aceștia, apreciez poveștile lor a fi minunate  lecții inspiraționale și motivaționale.
 De ce i-am numit oameni de succes, deși ei nu se consideră astfel? Poate pentru frumusețea unor vieți  simple și obișnuite ce o trăiesc... pentru urmele valoroase pe care le-au trasat în viața și-n lumea lor... pentru amintirile neprețuite ce le-au creionat în inimile celor ce le-au fost alături... pentru valorile ce le-au urmat și-n care au crezut... pentru caracterele lor puternice și minunate... și pentru alte zeci de motive ce le veți descoperi dacă veți avea răbdarea de a parcurge această carte până la ultima ei filă...

Autoarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.