Să știi mai multe, să fii mai bun!


Brățara prieteniei

Marți, 19 aprilie 2016, elevii claselor a II-a  ai Școlii Gimnaziale Movila Miresii și colegii lor  din
structura Țepeș Vodă ai aceleiași școli, s-au întâlnit în cadrul unei activități intitulată Copilărie, dans, joc, bucurie derulată în cadrul parteneriatului educațional Copilărie -Prietenie, Socializare, Adaptare, Acceptare.
Cu toții știm că vârsta copilăriei este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia, că reprezintă vârsta inocenței și a candorii. Jocul și joaca sunt elemente caracteristice copilăriei, ele îi dau farmec, reprezentând o modalitate prin care copiii pot descoperi lumea înconjurătoare și totodată minunatele lucruri pe care copilăria le poate oferi.
             Acest proiect oferă un prilej de a sărbători copilăria, de a aduce  un zâmbet pe chipul copiilor și, de ce nu?  pe chipul tuturor celor implicați în proiect, direct sau indirect.

    Oricare dintre noi, pitic sau voinic, are voie să se simtă copil și chiar este necesar ca, măcar o dată pe an, să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat, să ne aducem aminte că suntem  părinți și să simțim că ludicul înflorește în  inimile noastre.
Cum Săptămâna altfel ne-a dat posibilitatea să ne întâlnim, iată că am făcut-o, confecționând alături de colegi o brățară a prieteniei, care, deși nu ne-a reușit tuturor, ne-a ajutat să comunicăm, să socializăm și să cultivăm o prietenie care, sperăm, va dăinui peste ani.
După ce coordonatoarea proiectului, înv. Amalia Elena Rascarache, a explicat elevilor pașii de urmat în realizarea temei, activitatea a fost o încântare pentru toți copiii. O surpriză plăcută ne-a făcut-o preotul din localitatea Țepeș Vodă care ne-a vizitat, ne-a vorbit despre semnificația sărbătorii care se apropie și ne-a invitat să mergem în următoarele zile să ne închinăm Domnului și la biserică. A înălțat o rugăciune alături de noi și, parcă, mai repede au lucrat mânuțele noastre când am confecționat semne de carte, recunoaștem, un model nou pe care l-am învățat tot de la colegii noștri țepeșeni.
A fost o zi minunată în care ne-am reamintit cuvintele Alexandrei Noica-Wilson: Miracolul oricărei copilării este că, oricât de apăsătoare ar fi împrejurările în care se
 petrece, sufletul copilului păstrează o inocenţă sub atingerea căreia totul împrumută ceva din farmecul unui basm şi chiar dacă, odată cu trecerea anilor, inocenţa  se va pierde, ceea ce rămâne va fi memoria intactă a întâmplărilor  trăite în acea vreme.
            Mulțumim colegilor noștri care au fost gazde minunate! Mulțumim conducerii școlii movilene care ne-a susținut în derularea acestui parteneriat!
                                                                                Cornelia Vîju























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.