Încă un septembrie…


,,Dragi elevi, vă doresc să fiți curioși, deschiși, să învățați cât mai multe, așa încât bagajul de cunoștințe să fie cât mai mare, pentru că el vă va însoți pe toată durata vieții”.
                                                                      (prof. Mirela Brezuică)  

Luni, 11 septembrie 2017, la Școala Gimnazială Movila Miresii, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018. Emoția acestui moment a fost trăită la intensitate maximă de către micuții claselor pregătitoare, dar și de către ceilalți elevi ai școlii din localitate.   
Vă așteptăm cu sufletele deschise! 
În discursul de deschidere, doamna director, Mirela Brezuică, a subliniat rolul școlii în viața fiecărui copil care își dorește să studieze, să învețe, să scrie, să rescrie, să creeze și să-și valorifice adevăratul potențial interior. Cum toate alegerile pe care le facem de-a lungul vieții ne aparțin, se cuvine ca educația să fie unul dintre drumurile pe care trebuie să pășim încrezători. Totul depinde de noi, de dorința de a acumula cât mai multe cunoștințe, pe care să ni le asumăm, așa cum este și firesc, prin studiu și motivație. Puține școli se pot lăuda cu un palmares ca al nostru, unde promovabilitatea la evaluările naționale, dar și rezultatele nenumăratelor competiții școlare au fost peste așteptări.  
Cu vocea caldă, așa cum o știți, doamna director a ținut să sublinieze: ,,Vă așteptăm cu sufletele deschise, nu doar cu manuale pe bănci, atât pe cei care ne pășesc azi pragul, care intră timid pentru prima dată într-o sală de clasă, cât și pe ceilalți, care vin într-un mediu școlar familiar”. De asemenea, doamna director a enumerat schimbările care se vor face în acest an, cea mai importantă, atât pentru părinți, cât și pentru elevi, fiind catalogul electronic.  
Știm cu toții că rolul dascălului este să cultive adevăratele valori în conștiința copiilor, în perioada școlară, aceștia fiind la vârsta căutărilor marilor idealuri. Tuturor celor ce se vor așeza în băncuțe sau la catedră, un an școlar plin de reușite, iar părinților sănătate, putere de muncă, răbdare și colaborare, au fost urările adresate de directorul școlii.   

Urări  specifice unui început de an școlar au fost adresate elevilor și cadrelor didactice movilene de către noul director adjunct al școlii, prof. Otilia Miron. 
            Și autoritățile locale au fost prezente în această zi importantă pentru comunitate. Domnul primar Dumitru Panțuru a asigurat încă o dată școala și toți factorii implicați în educație, de susținerea permanentă a  Consiliului Local. Domnia sa a reamintit despre proiectele în derulare, pe care le susține și care privesc planul de reabilitare al clădirii școlii, situată pe strada Orizont și al Grădiniței nr. 1 din localitate, cât și utilizarea Catalogului electronic, prin intermediul căruia părinții pot verifica evoluția școlară a fiecărui copil.  
În încheierea discursului, domnul primar și-a exprimat dorința de a vedea la sfârșit de an școlar cât mai mulți elevi purtând coroniță.   
Așa cum ne-a obișnuit la fiecare deschidere de an școlar, reprezentanții bisericii movilene, preot paroh Marius Sinca și preot Bogdan Alexandru au adus binecuvântare elevilor, cadrelor didactice și părinților prezenți la festivitate. Aceștia ne-au reamintit faptul că prietenia, generozitatea, altruismul și bunătatea sunt valori pe care biserica, alături de școală, le cultivă în comunitate.  
După festivitate, elevii, însoțiți de cadrele didactice, au mers în clase, purtând fiecare în inimi fărâme de emoție a revederii băncuțelor, manualelor noi și a colegilor alături de care vor povesti aventurile trăite în vacanța de vară.  
Un început plin de încredere, pentru un orizont generos, încărcat de oportunități, în care elevul movilean va fi învingător.   
Un an școlar plin de succese doresc și eu atât elevilor, cât și dascălilor movileni!  

Cornelia Vîju  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.