Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean!


Prima activitate programată în cadrul proiectului Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean! – proiect implementat de clubul fanion al județului Brăila, ACS Dacia Unirea Brăila și finanțat de Consiliul Județean Brăila în baza legii 350/2005, având  ca scop principal promovarea fotbalului în rândul copiilor și tinerilor din județul Brăila, precum și a imaginii clubului Dacia Unirea Brăila, ca principal reper al fotbalului brăilean, a avut loc luni, 25 septembrie 2017, la Școala Gimnazială Movila Miresii.
Partener colaborator în cadrul proiectului menționat, școala movileană, reprezentată de director prof. Mirela Brezuică și prof. de educație fizică și sport Adrian Baldovin, responabil cu selecția elevilor talentați în ale fotbalului, au fost gazdele acestei activități, atât de apreciată în mediul rural.

Și pentru că nu a poposit întâmplător Caravana fotbalului brăilean pe plaiurile movilene, ci a fost o acțiune foarte bine organizată și proiectată, s-au alăturat momentului, autoritățile locale, reprezentate de domnul primar Dumitru Panțuru și domnul Milan Ciocârlan, președintele Comisiei de învățământ, cultură, sănătate, protecție socială, activități sportive și de agrement. Directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Movila Miresii, prof. Otilia Miron, a fost, de asemenea, prezent la această întâlnire.
În deschidere, domnul Valentin Avramescu, președintele Clubului ACS Dacia Unirea Brăila, le-a vorbit elevilor despre importanța activităților sportive, despre competențele pe care le deține fiecare elev, competențe ce pot fi valorificate prin intermediul unor activități cu specific sportiv, dar și despre antrenamentele  necesare cizelării acestor aptitudini pentru a se putea ajunge la performanță. 
Și domnul Aurel  Brașoveanu, din partea FRF  le-a vorbit  elevilor și le-a dorit succes și motivație maximă pe un astfel de drum plin de satisfacții, dar și de responsabilități.
 Domnul Narcis Mândroiu, din partea Consiliului Județean Brăila, a adresat cuvinte de susținere și încurajare tuturor celor ce au pășit sau vor păși pe terenul, atât de minunat, al fotbalului brăilean.
            Prezenți la activitate au fost și domnii: Vlad Pavel, antrenor second ACS Dacia, Stamate Vivi, director sportiv la ACS Dacia Unirea Brăila, Laurențiu Roșu jucător, antrenor în cadrul clubului și Vasile Popa, vicepreședinte ACS Dacia Unirea Brăila. 
Și pentru că activitatea se adresează copiilor, nu putea să lipsească Grupa de copii 2003 a clubului ACS Dacia Unirea Brăila, care chiar au susținut un joc demonstrativ cu elevii movileni. La finalul micii partide, elevii au primit în dar de la organizatori, rechizite școlare și materiale promoționale.
Felicitări tuturor celor implicați în proiect,inițiatori, parteneri, colaboratori, participanți, susținători,  iar elevilor brăileni le adresez îndemnul: ,,Visați, pentru că visele se pot împlini!”
Vă doresc succes și nu uitați că pașii voștri mici pot face schimbările mari!
Cine știe?  poate că, în viitor, Brăila va străluci pe podiumurile naționale și internaționale.
Cornelia Vîju



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.