Flori și rugăciune pe lespedea trecutului

Joi, 25 mai 2017, odată cu sărbătoarea din calendarul creștin-ortodox a Înălțării Domnului, în toată țara s-a celebrat  Ziua Eroilor.
La Monumentul Eroilor din Movila Miresii, situat pe strada Târgului, elevii școlii gimnaziale din localitate au prezentat un program artistic, consemnând cinstirea acestei zile. Poezii și cântece patriotice au răsunat din glasurile micuților, ridicând astfel cortina timpului pentru a ne reaminti de jertfa înaintașilor noștri.
La eveniment au fost prezenți primarul localității - Dumitru Panțuru și viceprimarul Vasile Bădără, prof. Mirela Brezuică, directorul școlii movilene, dar și directorul adjunct, prof. Florica Munteanu, care au depus coroane de flori din partea instituțiilor pe care le reprezintă.


 Coordonatorii elevilor implicați în activitate au fost prof. înv. primar Vasilica Neacșu și prof. religie  Maria Ghiorghieș .
 Într-adevăr, experiența trecutului nostru, a românilor, reușește să fie un sistem de referință pentru generația de astăzi, trezind emoție, admirație și prețuire fără margini.
Cu sufletele îngenuncheate în rugăciune, locuitorii movileni au participat și la o slujbă de pomenire oficiată de către  preot paroh Marius Sinca și  preot Ionescu Alexandru Bogdan .
A fost un regal de spirit înalt, de recunoștință și sfioșenie în care s-a implicat  fiecare localnic prezent la aceste clipe comemorative.
 ,,Presarati pe-a lor morminte, ale laurilor foi / Spre a fi mai dulce somnul, fericiților eroi. / Ridicați pe piramida nemuririi, faima lor,  /Scris în cărțile de aur, cântecul nemuritor.”
Încă o zi marcată cu litere de aur în inimile tuturor românilor, prilej de-a ne înclina încă o dată și în fața veteranilor de război, martori de netăgăduit și făptuitori ai filelor istoriei.
Dumnezeu să-i odihnească pe eroi și să-I țină în Lumina Sa! Memorie eternă!


Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.