Arome dulci de sărbătoare


De ziua patronului spiritual al Școlii Țepeș Vodă, Sf. Mucenic Dimitrie

          De fiecare dată când cineva drag este aniversat, strecori pensula în acuarela inimii  și trasezi  buchete de flori în zare, peste care, cu generozitate, presari cele mai calde  urări de bine.  Iar dacă evenimentul are loc în anotimpul multicolor al anului, ai mult mai multe posibilități să oferi o surpriză de neuitat celui aniversat.
Cum procedezi însă dacă este ziua școlii în care înveți?
Răspunsul l-au găsit școlarii și preșcolarii din Școala Țepeș Vodă, structură aparținând Școlii Gimnaziale Movila Miresii din județul Brăila. Îndrumați de cadrele didactice de aici, institutor Amalia Elena  Rascarache,  prof. înv. primar Gianina Lazăr și educator  Cristina Mîrzea, au organizat o șezătoare cu ocazia sărbătorii Sfântului  Mucenic Dimitre  Izvorâtorul de Mir, patronul spiritual al acestei instituții de învățământ.

          Cântece și  poezii dedicate toamnei, ghicitori, dar și sceneta ,,Greierele și furnica” au încântat spectatorii prezenți în sala de clasă devenită neîncăpătoare timp de o oră cât a ținut programul micuților.
Alături de copii a fost prezent și preotul din localitate, Mihail Bănuc, care după ce a vorbit despre însemnătatea zilei, importanța Sf. Dimitrie pentru creștinii ortodocși,  a dăruit elevilor plăcintă caldă, iconițe și cărți de rugăciuni.
Iată cum momente unice, scrise cu glasurile cristaline ale micuților țepeșeni, care au știut să amestece culorile şi să picure auriu peste încă o zi de 26 octombrie, ne-au adus zâmbete peste chipurile, poate, învăluite de grijile vieții.
           Un tablou ce confirmă încă o dată valoarea unei școli ce-și deschide larg porțile pentru a-i primi pe cei însetați de cunoaștere, aceiași copii ce-i validează valoarea,  cinstind-o  și de  ziua aniversării patronului spiritual.
          Felicitări micuților artiști, dar și tuturor celor implicați în reușita acestei zile.


Cornelia Vîju



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.