Concursul județean de creație plastică „Amintiri cu Creangă”, ediția a V-a, 1 martie 2016

De fiecare dată când se desprinde din calendar prima zi a primăverii, lumina ne inundă inimile  și ne ajută să redescoperim natura care renaște,  amintindu-ne că este momentul unui nou început.
Sub parfumul acestei zile, comuna Șuțești din județul Brăila a fost plină de surâsuri copilărești, de bucurie și bună dispoziție, căci aici a avut loc a V-a ediție a concursului Județean de creație plastică ,,Amintiri cu Creangă”,  activitate extracurriculară inițiată de către Școala Gimnazială din localitate, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila.    
Concursul se desfășoară întotdeauna de 1 martie, în ziua nașterii scriitorului Ion Creangă, al cărui nume a inspirat din plin acest proiect școlar. De asemenea, pentru cei care nu au aflat încă,  are și o pagină web: https://amintiricucreanga.wordpress.com/ 

Obiectivele concursului sunt deja cunoscute din edițiile precedente,  voi reamiti doar câteva: încurajarea şi stimularea interesului manifestat de elevi pentru lectură / exersarea abilităţilor artistice, în cadrul unor concursuri şcolare /cultivarea sensibilităţii artistice, a simţului estetic şi dezvoltarea personalităţii copiilor  și, nu în ultimul rând, dezvoltarea spiritului de competiţie.
Temele celor două secțiuni au fost: ,,Lumea viețuitoarelor în poveștile și povestirile lui Ion Creangă” și ,,Tradițiile și obiceiurile satului în Amintiri din copilărie”.
Concursul s-a adresat elevilor din învățământul primar, clasele pregătitoare și I-IV, lucrările au fost realizate cu acuarele sau carioca, timpul efectiv de lucru  fiind de două ore.
Ca și în edițiile anterioare, participarea a fost numeroasă, în competiție înscriindu-se 15 școli, numărul elevilor participanți fiind de 147, 85 la secțiunea I și 62 la secțiunea a II-a.
Școala Gimnazială Șuțești, în calitate de organizator, a reușit să recompenseze câștigătorii nu doar cu diplome,  ci și cu premii pe care le-a procurat cu ajutorul următorilor sponsori:

SPECTRUM  S.R.L. BRĂILA / BGD IMPEX S.R.L. BRĂILA / SC. DAUPHIN. SRL ȘUȚEȘTI  / SC ACADIE SRL  SUTESTI/  DOBRE COSTEL / COJOCARU PAUL / MÂNDROIU STEFAN și OCHIROSI RADU  cărora, responsabilul activității, prof. Silviu Stelică Roșioru le aduce încă o dată mulțumiri și îi asigură de toată gratitudinea sa.
Comisia de jurizare a acestui concurs a avut următoarea componență: președinte- Cristian Codreanu, primarul comunei Șuțești, vicepreședinte și membru de onoare - Victor Chiriloaie - artist plastic, iar prof. înv. primar Daniela Drăghici, directorul școlii Vasile Orzaru, directorul adjunct Vasilica Barac și prof. înv. primar Silviu Stelică Roșioru au avut calitatea de membrii ai juriului.
    Aceștia au deliberat și au acordat premiile - mărțișor următorilor elevi:
-Ștefan Alexandra, din clasa a IV-a, de la Scoala Gimnaizală „Ion Creangă” Brăila a obținut  Premiul I (excelență), profesor îndrumător Caragață Gicuța;
La secțiunea I, premiile au fost atribuite elevilor:
-Orzan Marina, Premiul I, din clasa pregătitoare, de la Scoala Gimnazială Șuțești, prof. îndrumător Teisanu Daniela;
-Tirilă Alexia, Premiul al II-lea, din clasa a a II-a, de la Scoala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila, prof. îndrumător Dumitriade Carmen;
-Bratosin Alexandra,  Premiul al III-lea, din clasa pregătitoare, de la Scoala Gimnazială Șuțești, prof. îndrumător Teisanu Daniela;
- Ghețu Maria, Mențiune, din clasa pregătitoare, de la Scoala Gimnaziala Movila Miresii, prof. îndrumător  Ciocârlan Ionica;
La secțiunea a II-a premiile au fost obținute de către următorii elevi:
-Tănase Maria Florina, Premiul I, din clasa a III-a, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” – Ianca, prof. îndrumător Pârlog Alexandrina;
- Șerban Dumitra Marusia, Premiul al II-lea, din clasa a IV-a, de la Scoala Gimnaziala Silistea / Scoala Primara Muchea, prof. îndrumător Scarlat Iulia;
- Mihalcea Dragos, Premiul al III-lea,  din clasa a III-a, de la Scoala Gimnaziala Racovita,  prof. îndrumător  Temelie Bibi;
- Popa Monica, Mențiune, din clasa a IV-a, de la Scoala Gimnaziala Movila Miresii, prof. îndrumător Sandu Geanina;
Pe parcursul desfășurării concursului, cu ajutorul unui videoproiector, s-au derulat secvențe din amintirile lui Nică al lui Ștefan a Petrei, astfel că, toți participanții, care la final au primit și o diplomă de participare,  au reușit să realizeze cu pensula  un tablou reprezentativ.
Și pentru că 1 martie coincide cu momentul în care bărbații oferă mărțișoare doamnelor de lângă ei, primarul localității, domnul Cristian Codreanu, a dăruit fiecărei fetițe, domnișoare sau doamnă prezentă la această activitate câte un mărțișor tradițional însoțit, desigur, de urarea unei primăveri minunate.
Iată că, s-au pictat și la această ediție multe amintiri și emoții, s-au desenat cele mai frumoase mărțișoare inspirate de opera scriitorului humuleștean plantându-se, cu ajutorul pensulei, cei mai frumoși ghiocei crescuți din sensibilitatea fiecărui  elev participant.
Iar dacă micuții au creat, noi, adulții prezenți am cules cu gingășie mireasma şi frumuseţea ce ni s-a oferit din mânuțele lor dibace.
Felicitări participanților la competiție! Felicitări Școala Gimnazială Șuțești pentru această activitate reușită!
O primăvară plină de soare, de bucurii și succese școlare vă doresc tuturor!


Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.