Școala primară Țepeș Vodă, în zi de sărbătoare

     
 În fiecare an, pe 26 octombrie, de ziua Sf. Dumitru, Școala Țepeș Vodă, structură a Școlii Gimnaziale Movila Miresii, este pictată în cele mai frumoase culori,  nu doar de natura generoasă în această perioadă a anului, ci și de către  preșcolarii și școlarii mici ce învață aici.
          Cine a trecut pragul școlii, știe că ocrotitorul spiritual al acesteia este sfântul despre care se spune că: ,,Este un mucenic vrednic de laudă, s-a născut în cetatea Solonul sau Tesalonic din nordul Greciei. Tatăl său a fost voievod şi comandant al cetăţii Tesalonic şi era creştin, dar ţinea în taină dreapta credinţă, pentru marea prigoană ce era atunci asupra creştinilor.
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir este considerat patronul păstorilor sau cel care desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele.”
       Preșcolarii țepeșeni, îndrumați de prof. înv. preșcolar Cristina Mîrzea, au pregătit un colaj de cântece și poezii ce au încântat părinții și ceilalți invitați prezenți în sală. De asemenea. elevii claselor CP-IV, îndrumați de învățătoarele Elena Amalia Rascarache și Larisa Vizireanu au răsfățat audiența prin prezentarea scenetei ,,Ridichea uriașă” , a unui ,,Dans țigănesc și, desigur, a unor recitări de poezii special pregătite pentru eveniment.

       Prezența în sală a directorului școlii movilene, prof. Mirela Brezuică, a directorului adjunct, prof. Mirela Tarța și a părintelui paroh din localitate, Mihail Bănuc a întregit tabloul acestei zile care a fost, încă o dată, consemnată în calendar ca o zi plină de emoție și bucurie.  

Școala ca un buchet de flori

         S-a râs, s-a aplaudat și s-au definit reperele unei activități bine organizate, a cărei valoare se va adăuga altor pagini frumoase, pline de creativitate existente déjà în palmaresul școlii țepeșene. Munca dascălilor, dar și a copiilor, s-a reflectat, în egală măsură, în programul zilei, prin harul, talentul și măiestria interpretării.
        Aceste activități, care depășesc contextul învățării formale, sunt deja apreciate de către elevi și familiile acestora și dau plusvaloare procesului educației.
      Am asistat la o activitate de înaltă ținută, mi-am încărcat sufletul cu o mare doză de bună dispoziție și am realizat cât de minunați pot fi copiii noștri atunci când aripile le sunt orientate, de către maeștri pricepuți,  spre zboruri înalte. Mi-am reamintit cum imaginația, curajul și inocența pot trasa cele mai frumoase culori în viața unui elev, atunci când în jur există experiență, dinamism și dorință de schimbare.
        Felicitări micuților artiști și coordonatorilor!
      La mulți ani, Școala Primară Țepeș Vodă, din comuna Movila Miresii, județul Brăila!

Cornelia Vîju


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam