Primul clopoțel al anului școlar 2015-2016


    În fiecare an, emoțiile primei zile de școală se amestecă cu speranțele, au un parfum aparte, fie că ești elev, părinte sau cadru didactic. Parfum ce pare să nu se risipească ușor... Sunt momente ce rămân conturate în suflet mult timp.
 Așa s-a întâmplat și la Movila Miresii, astăzi, 14 septembrie 2015, când porțile Școlii Gimnaziale s-au deschis larg pentru a-și primi școlarii.
    Ca de fiecare dată, la festivitatea de deschidere a unui an școlar, au fost prezente autoritățile locale, reprezentanții bisericii, precum și cei ai poliției și jandarmeriei.
    Declarând deschis anul școlar 2015-2016, directorul Școlii Gimnaziale Movila Miresii, prof. Mirela Brezuică, a salutat pe toți cei prezenți, iar școlarilor le-a adresat următoarele cuvinte:
    ,,Iată că sunetul clopoțelului vă cheamă din nou în sălile de clasă pentru a vă ocupa locurile în băncuțele de elev. Vă urez bun venit tuturor, vă invit să pătrundeți cu plăcere în școală, cu încredere, considerând-o, uneori, a doua voastră casă. Să o personalizați și să o înfrumusețați după propria creativitate, transformând-o  într-un mediu plăcut în care să pășiți cu nerăbdare în orice zi.”
     De asemenea, sursa citată a mulțumit primăriei movilene pentru tot sprijinul acordat în pregătirea sălilor de clasă, iar părinților le-a urat sănătate, reamintindu-le cât de importantă este colaborarea lor cu școala. Succes în noul an școlar a dorit atât elevilor, cât și colectivului de cadre didactice pe care-l conduce și ale căror eforturi le prețuiește.

     Prezent la eveniment, primarul comunei Movila Miresii, Panțuru Dumitru, a subliniat faptul că va continua acest parteneriat nescris primărie-școală, deoarece educația copiilor este o prioritate în activitatea instituției ce o reprezintă. A invitat, de asemenea, părinții  să rămână aproape de școală, deoarece doar prin intermediul acesteia se formează oamenii de mâine ai comunității. Și-a exprimat, încă o dată, admirația și respectul pentru conducerea școlii, dar și pentru cadrele didactice ce funcționează aici.
    Succes și un an cu rezultate excelente a dorit școlarilor și dascălilor ce-i îndrumă. Iar părinților prezenți le-a reamintit cât de frumoasă este strălucirea din ochii propriilor copii atunci când aceștia urcă pe scena premianților, moment ce se poate naște doar din continuul sprijin din partea lor.
     Întotdeauna un prim-pas este bine să-l facem cu evlavie, sub ocrotire divină, astfel încât, prezența preoților ce slujesc în biserica din localitate, Marius Sinca și Stelian Hornea a fost de bun augur.
      Aceștia au dat citire unui cuvânt plin de înțelepciune din care cei prezenți au descoperit cât de important este să ducem o viață bună, plină de credință dreaptă. Reprezentanții parohiei movilene au adresat cuvinte de apreciere vis-à-vis de munca cadrelor didactice, iar părinților le-a amintit cât de minunată este mângâierea pe care familiile o primesc atunci când copiii au reușite școlare, îndemnându-i pe aceștia  la o susținere și colaborare permanentă cu instituția școlii.
      După încheierea festivității de deschidere a noului an școlar,  elevii au intrat în clasele special pregătite pentru această zi, iar acolo unde boboceii au pășit în clasa pregătitoare, s-a strigat, cu multă emoție, pentru prima dată, catalogul.
    Felicit, cu această ocazie, toate cadrele didactice ce pun suflet şi pasiune în munca de zi cu zi și care, astăzi, şi-au deschis inima pentru proprii elevi întâmpinându-i cu surâsul pe buze. Vă doresc ca și în acest an să aveţi parte de elevi însetați de cunoaștere, de parteneriate bune cu părinţii, pentru ca împreună să reușiți să vă atingeți obiectivele, în speță, educația micilor școlari. Fiecare dintre dumneavoastră, probabil, preț de o clipă, v-ați întors în timp și ați revăzut prima zi din viața de elev. Și a fost destul de emoționant...
    Eu, personal, privind nerăbdarea și curiozitatea din ochii școlarilor, i-am asemănat cu un mare buchet de flori, așezat într-o vază imensă care este școala, iar noi, cadrele didactice grădinarii ce le vom veghea prospețimea.


 Fiecare elev trebuie să fie mândru de frumuseţea nemărginită a școlii - acel palat al înțelepciunii, din care este bine să adune în fiecare zi nestematele ascunse între copertele cărților. Să nu uite că grădina învățăturii este imensă și culegând din ea, se vor îmbăta de mireasma şi frumuseţea sa neasemuită. Vor putea înțelege lumea cu toate misterele ei…
   Așadar, stimați elevi, vă îndemn să strângeți cu bucurie mănunchiul cunoștințelor în mâini, să-i adăugați în fiecare zi altă și altă floare, astfel încât, când veți ajunge la vârsta maturității să priviți, spre anii școlarității, cu respect.

                                                                                                           Cornelia Vîju


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.