Din cuprinsul revistei ,,Cronici movilene...”


În loc de argument...

 Atunci când ne dorim să consemnăm curgerea vremii și a propriilor fapte, pentru a nu fi date uitării, apelăm la orice mijloc de comunicare scrisă. Iată de ce am ales să dăm naștere unei reviste școlare, în care, cu ajutorul slovelor și al imaginilor, să creionăm portretul unei instituții de învățământ și nu numai.
Școala Gimnazială Movila Miresii este locul de unde zeci de generații de elevi și-au deschis aripile și au zburat către lume. Este locul unde există suflet, ambiție, determinare, aspirații, performanță și diversitate. Un spațiu plin de energie pozitivă, unde profesorii sunt pasionați de munca lor, fiind gata în orice clipă să-ți dăruiască din preaplinul lor sufletesc, unde se scriu pagini frumoase, stropite cu sudoare şi plăcere. Și, nu în ultimul rând, este locul unde se cultivă respectul, dar și dragostea față de ceea ce este original, față de tradițiile și obiceiurile ce definesc identitatea unui popor.

Deși nu ne considerăm niște profesioniști ai condeiului, am decis să consemnăm în paginile Cronicilor movilene câteva din activitățile noastre școlare, mizând și pe parfumul inconfundabil al unei munci de echipă care ne-a caracterizat mereu.
 Pe lângă transmiterea conținuturilor științifice și a formării competențelor de bază la elevi, școala îi pregătește pe aceștia pentru călătoria vieții, le induce plăcerea de a visa, motivându-i să urce permanent  treptele succesului. Iar dacă dascălul a fost considerat adesea farul ce a lumint calea unui învățăcel, ne dorim ca și prin această publicație, de asemenea, să le deschidem micuților ochii și gustul către scrieri alese.
 Inițiativa creării unei reviste ne-a îndemnat pe noi, cadrele didactice movilene, mai tot timpul, însă fără impulsul dat de directorul școlii, prof. Mirela Brezuică, proiectul acesta nu s-ar fi materializat. Perseverența, obiectivitatea și tenacitatea ce o caracterizează, au fost ingredientele principale ce-au dat plusvaloare acestei idei îndrăznețe. Un om remarcabil, de o înaltă ținută, un exemplu demn de urmat de către cei din jur, pe chipul căreia se poate citi zilnic zâmbetul frumuseții interioare, dar și al unui profesionist de nota zece.
 Ne place să ne mândrim cu rezultatele obținute de elevii noștri și, de aceea, ne-am propus prin aceste pagini să aducem un strop de bucurie în inimile cititorilor noștri care, în mare parte, sunt personajele principale ale cronicilor noastre.
 Așadar, permiteți-ne să vă dăruim puțin din rodul muncii unor elevi silitori, în semn de mare prețuire, acum, la debutul verii anului 2015, chiar în momentul în care parfumul trandafirilor pare să răscolească adânc frumosul din noi.

Cornelia Vîju



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.