Poemul unei zile de ianuarie



165 de ani de la nașterea Poetului Nepereche

Astăzi, 15 ianuarie 2015, elevii Școlii Gimnaziale Movila Miresii, din clasele primare, au organizat o activitate dedicată poetului Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea sa.
La activitate a fost prezentă doamna director a școlii movilene, prof. Mirela Brezuică, precum și doamna director adjunct, prof. Mirela Tarța.
 Elevii au realizat desene prin care au reprezentat poezia eminesciană, au recitat poezii ale autorului și s-au întrecut într-un concurs cu date din biografia poetului.
 Doamna învățătoare Florica Munteanu, cea care a coordonat această activitate, le-a vorbit micuților despre cât de importantă este acestă zi și despre datoria ce-o avem, fiecare dintre noi, de a o consemna, în propriile suflete, la fiecare mijloc de ianuarie.

Versurile poetului au fost cântate  cu multă emoție de micuții movileni, iar la sfârșitul întâlnirii fiecare a dovedit că știe să recite cel puțin o poezie din opera sa. Iar dacă primele cuvinte pe care le vor rosti astăzi, acasă, părinților vor fi date din viața poetului, activitatea și-a atins obiectivele în întregime. Nimic nu e mai frumos pentru un părinte decât să descopere în propriul copil dorința de a studia și de a excela în activitatea școlară, mai ales în literatură.
Vă invit să le permiteți astăzi, copiilor dumneavoastră, dragi părinți, să vă vorbească despre viața și copilăria marelui poet și-o să aveți plăcuta surpriză de a vă emoționa până la lacrimi. Nu doar pentru ceea ce ne strecoară în suflet versul poetului, ci și pentru dorința micuților de a ști, plăcerea de a vă dărui din cele mai valoroase lucruri pe care le cunosc ei.
 Recunoștința, excelența și prețuirea au definit ziua de 15 ianuarie 2015, consemnând-o în registrul istoriei  școlii movilene, cu glasurile micuților săi elevi.
Felicitări tuturor participanților, cadrelor didactice care s-au implicat în reușita acestei activități, dar și micilor talente premiate ce-au dat strălucire momentului.

Cornelia Vîju





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.