O filă din cartea unui concurs matematic: ,, Rural nu e sinonim cu inferior”

 

 

          Ajuns la ediția a VIII-a, Concursul Interjudețean de Matematică Rural Math, adresat elevilor din gimnaziu, s-a desfășurat astăzi, 26.04.2014, în localitatea Surdila Greci, fiind organizat de școala din localitate.
Tematica de concurs a fost cea parcursă conform programei până la data de 31.03.2014, la clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a proba de concurs constând în rezolvarea unui test cu probleme tip grilă, iar la clasa a VIII-a proba de concurs a constat în rezolvarea unui test tip evaluare naţională.
          
Participarea elevilor a fost gratuită, concursul dorindu-se a fi o alternativă a concursurilor în care participarea este condiţionată de achitarea unei sume de bani
          Locația evenimentului a fost Sala de Sport din localitatea Surdila Greci, o sală spațioasă, dotată după norme europene.
Ospitaliatea gazdelor și-a risipit parfumul  încă de la început, când elevii și cadrele însoțitoare au sosit la locul desfășurării concursului.
Cu emoțiile prinse la reverul statutului de elev, copiii au intrat încet, încet în atmosfera competiției.
La orele 10.30 s-a pornit cronometrul de start, iar la orele 12.30 concursul s-a încheiat, fără emoțiile de început, ci doar cu cele de așteptare a rezultatului final și al câștigătorilor.
 Fiecare elev participant a primit o diplomă ca semn al trecerii prin probele unui concurs de matematică, chiar dacă desfășurat în mediul rural, organizat fiind la un nivel superior.
Școala Gimnazială Movila Miresii a participat la acest concurs cu un grup de zece elevi din clasele V-VIII. Indiferent dacă vor obține premii, elevii movileni au fost încântați de competiție, de felul cum au pus totul în scenă  organizatorii, aspect pe care țin să-l subliniez și eu, iar subiectele, având  un grad de dificultate specific unui astfel de concurs, i-au provocat să se concentreze și să scoată  matematicianul din ei.

O școală din mediul rural, precum Școala Gimnazială Surdila Greci, al cărei director este prof. Iulia Olguța Vuțino, care promovează asemeni altor instituții de educație curajul, perseverența, responsabilitatea, a reușit să adune un număr mare de participanți din mai multe județe.
Alocuțiunea de început a aparținut primarului comunei Surdila Greci, dl. Ionel Meiroșu, care a felicitat elevii pentru curajul de a participa la o competiție matematică, știut fiind că aceasta nu este  o disciplină tocmai ușoară, a mulțumit sponsorilor datorită cărora concursul a ajuns la ediția a VIII-a, dar și cadrelor didactice implicate. A subliniat că nu doar elevii sunt beneficiarii acestui concurs, ci și Consiliul Local pe care-l conduce, deoarece, prin intermediul său, se promovează, pe lângă valoarea  învățământului rural și comunitatea din Surdila Greci.
 Directorul școlii gazdă, prof. Iulia Olguța Vuțino a mulțumit tuturor pentru participare, părinților pentru susținere, autorităților și comunităților pentru tot sprijinul acordat.  Că suntem precum o familie, știm deja, a subliniat sursa citată, dar faptul că ne mărim de la o ediție la alta este un lucru extraordinar și încurajator, de aceea, dincolo de școlile participante la edițiile anterioare s-au alăturat și elevi ai școlilor din Călărași, Buzău, iar din Brăila, pentru prima dată participă elevii Școlii Gimnaziale Chiscani.
După ce a adresat cuvintele de mulțumire, directorul Școlii Gimnaziale Surdila Greci a încheiat cuvântul său,  dorind succes tuturor participanților.
 Prezent la festivitatea de debut a acestui concurs a fost și preotul paroh Mihai Ionuț Bobocea, care a binecuvântat pe toți cei prezenți, le-a reamintit cât de important este Dumnezeu în viața lor și cât de fericiți trebuie să ne simțim cu toții, din punct de vedere spiritual, fiindcă traversăm Săptămână Luminată. La îndemnul acestuia, glasurile tuturor celor prezenți au adus slavă Divinității, cântând ,,Hristos a înviat!”
          Cum porțile învățăturii și ale înțelepciunii sunt întotdeauna deschise, cu drag ne vom reîntoarce la edițiile viitoare ale acestui concurs de matematică, continuând să adunăm în propriul palmares cât mai multe experiențe de acest fel.
 Mulțumim Școala Gimnazială Surdila Greci pentru minunata ocazie de a vă fi  oaspeți. Mulțumim  cadrelor didactice ce-și desfășoară activitatea aici și care au știut să fie gazde adevărate. Mulțumim tuturor care au contribuit, cu mult sau puțin, la reușita acestei zile.
 Primiți încă o dată distincția respectului și prețuirii din partea noastră,  astăzi, 26 aprilie 2014!














Cornelia Vîju


2 comentarii:

  1. Mulțumim pentru aprecieri și pentru promovare ! Felicitări tuturor elevilor participanți ! Am dovedit din nou că RURAL NU E SINONIM CU INFERIOR !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost doar impresiile noastre, imediat după concurs. Nu este un material documentat pentru că... am fost prezenți în calitate de concurenți. Cine știe, poate, pe viitor, ne veți acorda un interviu în care să ne povestiți toată istoria acestui concurs. Eu, personal , am fost plăcut impresionată de ce am văzut. Mi-am imaginat toată munca din spatele acestui eveniment și...ați reușit încă o dată, așa cum spune și deviza concursului să arătați celor care, poate, se îndoiau, că se face învățământ de calitate și-n zona rurală. Felicitări, încă o dată!

      Ștergere

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.